İslam Düşüncesinde İşlevsel Akıl %17 indirimli

İslam Düşüncesinde İşlevsel Akıl

ISBN
9789753521857
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
463
Bilindiği üzere medeniyet projesi bir bütündür. Ama her bütünsel insanın bir ana merkezi vardır. Hayatı, eşyayı, insanı ve varlığı yeniden anlamanın yolu / yorumlamanın yolu, yeni paradigmalar ve yeni bilgi sistemleri oluşturmaktan Yazının devamı...
22,00 TL
%
30
İndirimli
15,40 TL Kazancınız: 6,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 533215
 

Ürün Özellikleri

Bilindiği üzere medeniyet projesi bir bütündür. Ama her bütünsel insanın bir ana merkezi vardır. Hayatı, eşyayı, insanı ve varlığı yeniden anlamanın yolu / yorumlamanın yolu, yeni paradigmalar ve yeni bilgi sistemleri oluşturmaktan geçer. Bilgi sistemlerinin inşası için oluşturucu bir akla ihtiyaç vardır. Oluşturucu aklın ihya ve inşası ile ancak yeni bir kültür ve medeniyet sıçraması gerçekleştirilebilir.
İslam düşüncesi alanında bir zenginlik kaynağı olarak görülen ve de görülmesi gereken kelamı ekolleri her biri diğerinden sistematik düşünce temelinde bağımsız olarak tüzel gelişim şartlarına ve kurucu teorisyenlerinin bireysel tabiatlarına özgü bir karakter taşımaları yönüyle, akıl ve nakle biçtikleri rolde dönüşümlü bir çizgi izlediklerinden söz edilebilir. Elbette düz olmayan bu çizginin varoluşunda merkezin etkisi kadar sosyal çevrenin etkisi de göz ardı edilmemelidir. Zira, geçmişin anlam araştırması ve kritiği yapılmadan geleceğin inşası, sağlamn zeminler üzerine sağlıklı bir şekilde oturtulamaz.
Bu araştırmada muhtasar bir şekilde İslam düşüncesi alanında 'aklın' geçirdiği tarihsel serüvene, Kur'an'da akıl ve bu aklın ürettiği bilginin değeri tarihsel serüvene, Kur'an'da ve bu aklın ürettiği bilginin değeri gibi mes'elelere değinilmekte, Kelam mirasımızda bilgiyi oluşturucu araçların başında gelen aklın, ontolojik yapısı, aklın epistemolojik alanla ilgili ilişkileri farklı yönlerden ele alınıp tahlil edilerek, aklın tanımı ve değeri konusunda çağdaş yaklaşımlar ele alınmaya çalışılmaktadır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam ve Düşünce

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,40   
15,40   
×
Kapat