Din Ve Sekülerleşme %17 indirimli RAMAZAN ALTINTAS

Din ve Sekülerleşme

ISBN
9789753522168
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
200
Din ve Sekürleşme adını verdiğimiz bu eser, üç bölümden oluşmaktadır: Birinci Bölümde, sekürleşmeyi hazırlayan sebepler, yine, sekülerleşmenin fert ve toplum hayatında meydana getirdiği dönüştürücü etkileri üzerinde Yazının devamı...
12,00 TL
%
30
İndirimli
8,40 TL Kazancınız: 3,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 533231
 

Ürün Özellikleri

Din ve Sekürleşme adını verdiğimiz bu eser, üç bölümden oluşmaktadır:
Birinci Bölümde, sekürleşmeyi hazırlayan sebepler, yine, sekülerleşmenin fert ve toplum hayatında meydana getirdiği dönüştürücü etkileri üzerinde durulacaktır. Ayrıca İslam, protestanlık ve sekülerleşme ilişkileri bağlamında konu irdelenerek, “özellikle yeni selefilik hareketi protestan bir söylem midir“ sorusuna cevap aranacaktır.
İkinci Bölümde, sekülerleşme kavramına çok yakın duran ve Kur'an' da geçen dünya kavramı, değişik boyutlarıyla semantik açıdan incelenecek ve İslam düşünce tarihi içersinde “el-hayatü'd-dünya“ kavramını yorumlama biçimlerine değinilecektir. Burada 'dünya' kavramını, insanın içinde ve dışında aramanın olumlu ve olumsuz manada yol açtığı sonuçlar, örneklendirmelerle ortaya konacaktır. çünkü belli bir tarihi süreçten sonra, dünya kavramına yüklenen olumsuz anlamlar, müslüman bilinçte çok farklı yansımalara neden olmuştur. Bunun faturasını İslam dünyası en ağır bir biçimde ödemektedir. İşte bundan dolyı bu bölüm, Kur'an bağlamında el-hayatü'd-dünya terkibini doğru anlamın yöntemlerine ayrılmıştır.
üçüncü Bölümde ise, “İslam'da sekülerleşme mümkün müdür“ sorusu tartışılacaktır. özellikle Türkiye ölçeğinde dindar kesimin 1980'li yıllarda sermaye ile daha çok içli - dışlı olmaları sebebiyle, modernleşmenin bir sonucu olarak serküleleşmenin etkilerini nasıl içselleştirmeye başladıkları, bireysel örnek olay incelemelerinden hareketle analiz edilecektir. Sanırım son bölümde, herkes kendi deneyiminden bir parça bulacak ya da bulamayacaktır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,40   
8,40   
×
Kapat