Bütün Yönleriyle Cahiliyye %17 indirimli Ramazan Altıntaş

Bütün Yönleriyle Cahiliyye

ISBN
9789753522540
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
224
“Cahiliyye'yi tanımak niçin önemlidir“ sorusunun cevabı elbette tartışılmalıdır. İnsanlık aleminin, geleceğine güvenle bakabilmesi için bu sorunun cevabı baş mesele olmaldır. çünkü cahiliyye, sadece, insanlık tarihinin yaşanan Yazının devamı...
12,00 TL
%
30
İndirimli
8,40 TL Kazancınız: 3,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 435291
 

Ürün Özellikleri

“Cahiliyye'yi tanımak niçin önemlidir“ sorusunun cevabı elbette tartışılmalıdır. İnsanlık aleminin, geleceğine güvenle bakabilmesi için bu sorunun cevabı baş mesele olmaldır. çünkü cahiliyye, sadece, insanlık tarihinin yaşanan vahşi bir kesiti değildir.
Kur'an Allah'ın hidayetini kabul etmeyen, hidayete karşılık sapıklığı satın alan toplumları cahiliye kapsamı içerisinde değerlendirir. Cahiliyye'nin ileri ve geri bir medeniyet seviyesiyle de bir ilgisi yoktur. Tarihte o çağ toplumları arasında teknik ve kültürel açılardan ileri denilebilecek toplumlar vardı. Onların bü üstünlükleri, cahiliyye vasfıyla değerlendirilmelerini engellemiyordu.
Diğer taraftan cahiliyye döneminin sosyal hayatındaki görünümler tamamen insanlığın ateş çukuru etrafında olduğunu göstermesi açısından ibret vericidir. özellikle cahiliyye insanın sosyal saygınlık sağlamada takip ettiği yol ve yöntemler, toplumda sınıflaşmaların oluşumuna zemin hazırlamıştır. Bunun sonucu, toplum hayatında sosyal patlamalar meydana gelmiştir. Cahilliyye değer yargısı; para, soy ve sosyal konuma göre şekilleniyordu. İslam ise, bunların insana değerler yönüyle hiç bir fazilet ve üstünlük sağlayamayacağını belirtmiş, Allah katında değer ifade edecek olanın 'takva' olduğunu vurgulamıştır.
Cahilliyye, bir sistemin adı olunca, kendisine özgü folklorik özellikler de taşıyordu. Cahiliyye örf ve adetleri kabul edilen bu anlayış ve yaşayış biçimi, tamamen insanı köleleşme ve sömürmeye teşvik ediyordu. İslam, kimi örf ve adetleri ya tamamen ya da kimilerini tashih ederek kabul etti. İslam'da daha çok fert ve toplumun maslahatı önplanda tutulur.Bunun için İslam, cahiliyyenin tüm davranış ve ahlaki alışkanlıklarına son verdi. İslam gelince, hak ve adalet yerini bulmuş, zulüm ve haksızlıklar sona ermiştir.
(Arka Kapak )

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam ve Düşünce

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,40   
8,40   
×
Kapat