Eski Slavca Dilbilgisi

ISBN
9789756542040
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
125
Eski Slavca, bir diğer adıyla Eski Kilise Slavcası, IX. y.y.'ın ikinci yarısında Slavların kullandıkları edebi dile verilen addır. Bu döneme ait bize ulaşan elyazmaları daha çok X. ve XI. y.y.'dan kalma eserlerdir. Bu eserler çoğunlukla Yazının devamı...
8,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 547981
 

Ürün Özellikleri

Eski Slavca, bir diğer adıyla Eski Kilise Slavcası, IX. y.y.'ın ikinci yarısında Slavların kullandıkları edebi dile verilen addır. Bu döneme ait bize ulaşan elyazmaları daha çok X. ve XI. y.y.'dan kalma eserlerdir. Bu eserler çoğunlukla Yunancadan Slavcaya çevrilmiş olan dini kitaplardır. Bugün çağdaş Slav dillerinin tarihsel gelişimlerini öğrenmek açısından Eski Slavca büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda Eski Slavca büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda Eski Slavca tüm Slav dillerinin ses bilgisi, biçimbilgisi ve sözdizimi alanında gözlemlenen gelişmelere ışık tutan önemli bir dil olarak karşımıza çıkmaktadır.
Hem tüm Slav dilleri üzerine yapılan çalışmalara hem de tarihsel araştırmalara bir kaynak olarak hazırlanan bu kitapta Eski Slavca hem sesbilgisi, hem biçimbilgisi, hem de sözdizimi açısından tüm detaylarıyla ele alınmış ve kitabın sonunda elyazmaları tanıtılmıştır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğitim Yabancı Dil Öğrenimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,00   
8,00   
×
Kapat