Eski Rusça Dilbilgisi

ISBN
9789756542033
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
172
Tarihsel dilbilgisi bir dilin tüm tarihi boyunca sesbilgisel, biçimbilgisel ve sözdizimsel yapılarının nasıl oluştuğunu ve bu yapıların ne gibi evrimlerden geçtiğini belli konulara dayalı olarak inceleyen bir bilimdir. Bu nedenle bir dilin Yazının devamı...
8,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 547980
 

Ürün Özellikleri

Tarihsel dilbilgisi bir dilin tüm tarihi boyunca sesbilgisel, biçimbilgisel ve sözdizimsel yapılarının nasıl oluştuğunu ve bu yapıların ne gibi evrimlerden geçtiğini belli konulara dayalı olarak inceleyen bir bilimdir. Bu nedenle bir dilin tarihini bilmek, eski ve yeni eserlerde karşılaştığımız dilbilgisel biçimlerin yapısını ve bu biçimlerin ne gibi değişikliklere uğradığını ve günümüzde nasıl yansıdığını anlamamıza yardımcı olması açısından önemlidir. Bunun yanısıra bir dilin tarihini bilmek bize o dille yakın ilişkisi olan, ya da bir başka deyişle, o dille aynı dil ailesine ait olan dillerin de tarihsel gelişimlerini yakından izleme olanağını vermektedir. Rus dilinin tarihi de bu anlamda dilin sesbilgisi, biçimbilgisi ve sözdizim yapısını tarihsel açıdan ele alarak ses, sözcük ve tümce yapılarında meydana gelen değişiklikleri belli kurallar çerçevesinde açıklayan bir bilimdir.
Bugün her Eski Rusça el yazması eser Çağdaş Rusça'nın ve bu dili konuşan insanların kültür yapısını ve eleneklerini de ortaya koyan en önemli kaynaktır. Bu bağlamda bir dilin tarihsel dilbilgisi o dili konuşan insanların tarihine de ışık tutması açısından ayrıca önem kazanmaktadır.
Bu kitap, Rus dilini öğrenen öğrencilere, Rus dili ve onun tarihi üzerine araştırmalar yapan, Tarihsel Dilbilimle ilgilenen dilbilimcilere ve araştırmacılara bir kaynak olacaktır.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,00   
8,00   
×
Kapat