Türkçe İkilemeler Sözlüğü (Tanıklı)

ISBN
8690100514198
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
695
Zengin ve köklü bir dil olan Türkçenin sözvarlığı denince hemen akla gelen öğelerin başında atasözleri, deyimler, maniler, ikilemeler vb.yer alır. İkilemeler anlatıma zenginlik, renk, çeşitlilik, kıvraklık, hareketlilik, güç ve Yazının devamı...
27,00 TL
%
10
İndirimli
24,30 TL Kazancınız: 2,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 408888
 

Ürün Özellikleri

Zengin ve köklü bir dil olan Türkçenin sözvarlığı denince hemen akla gelen öğelerin başında atasözleri, deyimler, maniler, ikilemeler vb.yer alır. İkilemeler anlatıma zenginlik, renk, çeşitlilik, kıvraklık, hareketlilik, güç ve şiirsellik katan söz öbekleridir. Bu özellikleriyle ikilemeler Türkçemizin tarihi boyunca önemini korumuş, şiirde ve düzyazıda anlatımın daha güçlü ve daha çarpıcı duruma getirilmesi için şair ve yazarlar tarafından büyük bir zevkle kullanılmıştır.
Türkçemizin, dünyanın diğer dillerinden farklı yönlerinden biri de ikilemelerdir. Bu söz öbekleri dilimizin zenginlik ve anlatım gücüdür.
Prof.Dr. Cahit KAVCAR
İkilemeler dilimizin zenginliği, yaratım gücü, Türk düşüncesindeki anlam boşluğunu dolduran, kavram inceliğini karşılamak için kullanılan sözcelerdir. Bu tür çalışmaların Türkçenin ruhuna yapılacakyolculukta birer yapıtaşı işlevi göreceğine inanıyorum.
Sonuçta Filozof Herderin söylediği gibi: Her ulusun ruhu, ana dilinde belirir. Türkçe anlatımının inceliklerini saptama, ulusal ruhun çözümüne yardımcı olacak bir çalışmadır. Bu bakımdan Dr. Akyalçını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.
Prof.Dr.Fuat BOZKURT
Çift Barkod
010051870=Okullarda Şiddet ve Çocuk Suçluluğu
Hatalı Barkod=9789944474160

Boyutlar

16x24

Kağıt Tipi

1.Hamur

Kategori

Sözlük-İmla Klavuzu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,30   
24,30   
×
Kapat