SPK Lisanslama Serisi:45 Muhasebe ve Finasal Raporlama %17 indirimli Ş

SPK Lisanslama Serisi:45 Muhasebe ve Finasal Raporlama

ISBN
9789759138202
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
493
Konu Anlatımlı çıkmış Soru örnekleri 6 Test Toplam 150 Soru Finansal piyasalardaki gelişmeler, enflasyonun düşmesiyle birlikte bankacılık sektörünün kredilere yönelmesi ve BASEL II düzenlemeleri kredi derecelendirme (rating) kavramının Yazının devamı...
19,00 TL
%
17
İndirimli
15,77 TL Kazancınız: 3,23TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 399819
 

Ürün Özellikleri

Konu Anlatımlı
çıkmış Soru örnekleri
6 Test
Toplam 150 Soru
Finansal piyasalardaki gelişmeler, enflasyonun düşmesiyle birlikte bankacılık sektörünün kredilere yönelmesi ve BASEL II düzenlemeleri kredi derecelendirme (rating) kavramının ön plana çıkmasına neden olmuştur.
Borçlanan kişi, şirket veya ülkenin anapara ve faiz ödemelerinden kaynaklanan yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirme güçlerinin bağımsız bir değerlendirmesi olan derecelendirme, bilgi akışının sağlanmasında üstlendiği rol açısından önem taşımaktadır.
Bu doğrultuda Sermaye Piyasası Kurulu da derecelendirme şirketlerinin kuruluş ve çalışması konusunda son dönemde düzenlemeler yapmış bulunmaktadır. Bu düzenlemelerde, derecelendirme şirketlerinin ortakları ve çalışanları için “Kredi Derecelendirme Uzmanlığı“ sınavlarında başarılı olarak lisans alma zorunluluğu getirilmiştir.
“Muhasebe ve Finansal Raporlama“ kitabı, sınava girecek adaylara çalışma kolaylığı ve çok sayıda test çözümü ile bilgilerin kalıcılığını sağlamak açısından biri çözümlü toplam 6 testin yanısıra, güncel konu anlatımını da içermektedir.
Bu lisanlama sınavlarına başvuranlara kaynak kitap olmak üzere hazırladığımız Kredi Derecelendirme Uzmanlığı lisanslama sınavı konularından biri olan “Muhasebe ve Finansal Raporlama“ bölümünü kapsayan bu çalışmanın çözümlü testi olan Test 1'in tamamı Mayıs 2007 yılı tarihinde yapılan sınavda çıkmış sorulardan oluşturulmuştur. Diğer testler ise 2006 yılında yapılan sınavlar ile 2007 yılı Ocak ayında yapılan sınavda çıkan soruları kapsamaktadır.
Daha önceki sınavlarda çıkan sorulara ait konular ve soru olma ihtimali bulunan bölümler koyu olarak yazılarak okuyucunun dikkatini çekmek amaçlanmıştır.
çalışmanın yararlı olması dileğiyle, sınava gireceklere başarılar diliyoruz.
SPK “Tüm Konular“
Finansal piyasalardaki gelişmeler, enflasyonun düşmesiyle birlikte bankacılık sektörünün kredilere yönelmesi ve BASEL II düzenlemeleri kredi derecelendirme (rating) kavramının ön plana çıkmasına neden olmuştur.
Borçlanan kişi, şirket veya ülkenin anapara ve faiz ödemelerinden kaynaklanan yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirme güçlerinin bağımsız bir değerlendirmesi olan derecelendirme şirketlerinin ortakları ve çalışanları için “Kredi Derecelendirme Uzmanlığı“ ve “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı“ lisanslama sınavlarında başırılı olarak lisans alma zorunluluğu getirilmiştir.
Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Lisanslama sınavına başvuranlara kaynak olmak üzere hazırlanan bu kitap, sınavda yer alan 4 konuyu da kapsamaktadır. Her bir bölümde konu anlatımının yanısıra 1'er çözümlü, 5'er de cevaplı olmak üzere toplam 6'şar test yer almaktadır. çalışmanın çözümlü testlerinin önemli bölümü daha önceki sınavlarda çıkmış sorulardan oluşturulmuştur.
Daha önceki sınavlarda çıkan sorulara ait konular ve soru olma ihtimali bulunan bölümler koyu yazılarak, okuyucunun dikkatini çekmek amaçlanmıştır. Ayrıca “Genel Ekonomi ve Mali Sistemler“ başlığı altında yapılan sınavda az sayıda güncel konulara yönelik sorular bulunmaktadır. Bu tür soruların cevabının değişken olması nedeniyle, bu konulara ait sorulara kitapta yer verilmemiş, ancak aşağıda güncel soru çıkan ve çıkma ihtimali olan konu başlıkları sıralanmıştır.
Güncel Sorulara Ait Konu Başlıkları:
Türkiye'deki makro ekonomik güncel veriler (borçlanma, istihdam vb.)
Türkiye'deki mali piyasalara ait güncel veriler (faiz, İMKB vb.)
Gelişmiş ülke piyasalarındaki güncel konular (yeni açılan borsa, faiz değişilikleri, ekonominin yönü, yeni ürünler ya da ürünlere dayalı piyasa değişimleri “ABD ve mortgage piyasasındaki gelişmeler“ vb.)
Kitabın sınava hazırlananlara yararlı olmasını diliyoruz.
(önsöz)

Boyutlar

13,5x3

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Eğitim Sınavlara Hazırlık

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,77   
15,77   
×
Kapat