SPK Lisanslama Serisi-42: Genel Ekonomi ve Mali Sistem %17 indirimli Ş

SPK Lisanslama Serisi-42: Genel Ekonomi ve Mali Sistem

ISBN
9789759138158
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
138
Konu Anlatımlı Çıkmış Soru Örnekleri Çözümlü Sorular 6 Test Toplam 240 Soru Finansal piyasalardaki gelişmeler, enflasyonun düşmesiyle birlikte bankacılık sektörünün kredilere yönelmesi ve BASEL II düzenlemeleri kredi derecelendirme Yazının devamı...
19,00 TL
%
17
İndirimli
15,77 TL Kazancınız: 3,23TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 398266
 

Ürün Özellikleri

Konu Anlatımlı
Çıkmış Soru Örnekleri
Çözümlü Sorular
6 Test
Toplam 240 Soru
Finansal piyasalardaki gelişmeler, enflasyonun düşmesiyle birlikte bankacılık sektörünün kredilere yönelmesi ve BASEL II düzenlemeleri kredi derecelendirme (rating) kavramının ön plana çıkmasına neden olmuştur.
Borçlanan kişi, şirket veya ülkenin anapara ve faiz ödemelerinden kaynaklanan yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirme güçlerinin bağımsız bir değerlendirmesi olan derecelendirme, bilgi akışının sağlanmasında üstlendiği rol açısından önem taşımaktadır.
Bu doğrultuda Sermaye Piyasası Kurulu da derecelendirme şirketlerinin kuruluşu ve çalışması konusunda son dönemde düzenlemeler yapmış bulunmaktadır. Bu düzenlemelerde, derecelendirme şirketlerinin ortakları ve çalışanları için “Kredi Derecelendirme Uzmanlığı“ ve “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı“ lisanslama sınavlarında başarılı olarak lisans alma zorunluluğu getirilmiştir.
Bu lisanslama sınavlarına başvuranlara kaynak kitap olmak üzere hazırladığımız hem Kredi Derecelendirme Uzmanlığı hem de Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı lisanslama sınavı konularından biri olan “Genel Ekonomi ve Mali Sistem“ bölümünü kapsamaktadır.
“Genel Ekonomi ve Mali Sistem“ kitabı, sınava girecek adaylara çalışma kolaylığı ve çok sayıda test çözümü ile bilgilerin kalıcılığını sağlamak açısından biri çözümlü (bugüne kadar yapılan sınavlarda çıkan soruların bir kısmı bu bölümde yer almaktadır) toplam 6 testin yanı sıra, güncel konu anlatımını da içermektedir.
Daha önceki sınavlarda çıkan sorulara ait konular ve soru olma ihtimali bulunan bölümler koyu olarak yazılarak okuyucunun dikkatini çekmek amaçlanmıştır.
Ayrıca, “Genel Ekonomi ve Mali Sistem“ başlığı altında yapılan sınavda az sayıda güncel konulara yönelik sorular bulunmaktadır. Bu tür soruların cevabının sürekli sürekli değişken olması nedeniyle, bu konulara ait sorulara kitapta yer verilmemiş, ancak aşağıda güncel soru çıkan ve çıkma ihtimali olan ana konu başlıkları sıralanmıştır. Çalışmanın yararlı olmasını dileriz.
(Önsöz)

Boyutlar

16x1

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Eğitim Sınavlara Hazırlık

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,77   
15,77   
×
Kapat