Rüya Alemi ve Tabirleri %17 indirimli

Rüya Alemi Ve Tabirleri

ISBN
9789752789326
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
799
Rüyalarda göze, maddeye ve ışığa ihtiyaç duyulmadığı, görülen şeyler basiret ve ruhun idrakiyle sezildiği içindir ki onlar çok defa insana, tasavvur edemeyeceği kadar güzel ve geniş şeyler de anlatabilirler. Bir tek rüya ile dün, Yazının devamı...
39,00 TL
%
17
İndirimli
32,37 TL Kazancınız: 6,63TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 531464
 

Ürün Özellikleri

Rüyalarda göze, maddeye ve ışığa ihtiyaç duyulmadığı, görülen şeyler basiret ve ruhun idrakiyle sezildiği içindir ki onlar çok defa insana, tasavvur edemeyeceği kadar güzel ve geniş şeyler de anlatabilirler. Bir tek rüya ile dün, bugün ve yarına dair kitaplara sığmayacak kadar geniş malumatın verildiği hiç de az değildir.
Görüldüğü şekilde gerçekleşen ve tevile ihtiyacı olsa da bir mesaj içeren rüyaya " rüya-yı sâdıka" ya da " rüya-yı saliha" adı verilir. Hazreti Âişe (r. anhâ), ilk dönemde Resûl-i Ekrem Efendimizin gördüğü bütün rüyaların sabah aydınlığı gibi apaçık olduğunu haber verir. Efendimiz (s.a.s.) "Nübüvvetten ümmete yalnız mübeşşirât kalmıştır." buyurmuş, "Mübeşşirât nedir, yâ Resûlallah?" diye sorulduğunda, "Salih rüyalardır." cevabını vermişlerdir.
Rüya ile ilgili olarak Allah Resulü (sallallahu aleyhi ve sellem) ayrıca şöyle buyururlar:
"Zaman yaklaşınca, müminin rüyası, neredeyse yalan söylemeyecek. Doğrusu müminin rüyası, peygamberliğin kırk altı cüzünden bir cüzdür."
"En sadık rüya seher vakitlerinde görülen rüyadır."
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de zaman zaman rüya tabir etmiştir. Bir defasında Ümmü1-Alâ rüyasında vefat eden Osman ibn-i Mazûnu gördüğünü ve akan bir çeşmesi olduğunu söylemiştir. Allah Resulü bu rüyayı "Bu onun amelidir, onun için akıyor." diyerek yorumlamıştır.
Rüyaları ve hâdiseleri tevil meselesi bir nevi uzmanlık alanıdır; herkes o işe kalkışmamalıdır. Kurânın mevzuyla alâkalı âyetlerini ve hadis-i şeriflerin bu konudaki şerhlerini bilmeyen, misal âlemine dair bazı hakikatlerden haberdar olmayan kimselerin tevillerde bulunmaları ve hele onlara bazı hükümler bina etmeleri katiyen doğru değildir.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
32,37   
32,37   
×
Kapat