Rusça-türkçe Sözlüğe-eşdeğer Ifa.s

ISBN
9789757262237
Yazar
Yayıncı
Rusça öğrenirken, sadece sözcükleri değil, çeşitli türden değişmez ifadeleri de sindirmek gerekir. Rusça metinlerde, ayrı yazılan, ancak anlam-yapı bütünlüğüne sahip, birbiriyle bağlantılı ifadeler sıkça kullanılmaktadır. Yazının devamı...
12,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 569603
 

Ürün Özellikleri

Rusça öğrenirken, sadece sözcükleri değil, çeşitli türden değişmez ifadeleri de sindirmek gerekir. Rusça metinlerde, ayrı yazılan, ancak anlam-yapı bütünlüğüne sahip, birbiriyle bağlantılı ifadeler sıkça kullanılmaktadır. Bunlar, değişmez biçemleri, anlam bütünlükleri ve genellikle de ortak vurgularıyla ayırt edilirler:.. Bunlar, birer bütün olarak ve tek bir sözcük gibi algılanırlar. Zarf, edat, bağlaç, takı ve ünlemlerinki gibi değişmez işlevleri vardır. İki ya da daha fazla sözcükten oluşur ve tek bir sözcüğün anlamını verirler. Bu nedenle de bu tür ifadelere, “sözcüğe eşdeğer ifadeler“ ya da “eşdeğer ifadeler“ denir.
Genellikle içerdikleri sözcüklerin sadece biri önemli ve tek başına anlamlıdır, diğerleri ise yardımcı sözcük niteliğindedir. Ayrıca, bu ifadeleri deyim olarak algılamak da yanlıştır. çünkü, mecazi bir anlam taşımazlar. Oysa, mecazi anlam taşımak, deyimlerin karakteristik özelliğidir. İşte bu nedenle bur tür ifadeler, deyimler sözlüğünde yer almazlar. Dilde hazır birimler olarak bulunur ve özel bir anlama ve tercüme gerektirirler. Rusçada sıkça kullanılan sözcüğe-eşdeğer ifadeler, bu dili konuşan herkesin bilmesi gereken ifadelerdir. Rusçada en sık kullanılan kategoriyi oluşturduğunu göstermektedir.

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Rusça

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,00   
12,00   
×
Kapat