Paris Okulu ve Türk Ressamları Paris: 1945 - 1960 I’Ecole de Paris et Les Peintres Turcs

ISBN
9789750802098
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
131
II. Dünya Savaşı sonrasında, yaralı kıta Avrupa, Sanat'ın merkezi olma niteliğini doğal olarak yitirdi: Paris, Berlin, Roma, Londra, Madrid gibi anakentler sargılar içindeydi. Arkada bırakılan kabus yıllarının yarattığı yılgıyı Yazının devamı...
25,00 TL
%
30
İndirimli
17,50 TL Kazancınız: 7,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 566234
 

Ürün Özellikleri

II. Dünya Savaşı sonrasında, yaralı kıta Avrupa, Sanat'ın merkezi olma niteliğini doğal olarak yitirdi: Paris, Berlin, Roma, Londra, Madrid gibi anakentler sargılar içindeydi. Arkada bırakılan kabus yıllarının yarattığı yılgıyı çözmenin yolu yaratıcılığı ve entelektüel etkinliği harekete geçirmekten geçiyordu; manevi yaralarını en kolay saracak kent, maddi yıkım boyutu görece olarak hafif görünen Paris'ti besbelli. Gerçekten de, varoluşçuluğun patlak verdiği, Yeni Dalga akımının tohumlarının atıldığı, Yeni Romancıların Beckett öncülüğünde ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde, Plastik Sanatlar alanındaki en güçlü atılım “Paris Okulu“ ressamlarından geldi.
“Paris Okulu“, bir kez daha, kozmopolit sanat ortamını canlandıran bir girişim oldu: Kentin yerli sanaçılarıyla yabancı sanatçıları, ortak yaratıcılık sancılarında buluştular. Bu toplulukta, Avrupa'nın öbür ucundan gelen Türk ressamlarının azımsanamayacak bir payı olacaktı.
(Kitabın İçinden)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,50   
17,50   
×
Kapat