Okul Öncesi Eğitimde Sınıf Yönetimi

ISBN
9786055472320
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
251
Okul öncesi eğitim döneminde sınıf yönetimi kavramı, ilköğretim ve daha sonraki eğitim dönemlerine göre bazı farklı özellikler içerir. Bu farkı oluşturan en önemli faktörlerden biri, gelişim ve büyümenin en hızlı dönemlerinden Yazının devamı...
20,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 554875
 

Ürün Özellikleri

Okul öncesi eğitim döneminde sınıf yönetimi kavramı, ilköğretim ve daha sonraki eğitim dönemlerine göre bazı farklı özellikler içerir. Bu farkı oluşturan en önemli faktörlerden biri, gelişim ve büyümenin en hızlı dönemlerinden birinde bulunan çocuklarda değişimin çok hızlı ve bireysel gelişim anlamında da oldukça değişken olmasıdır. Çocuğun bu dönemdeki becerileri, bulunduğu gelişim dönemi ve bu döneme özgü özellikler nedeniyle de oldukça sınırlı ve kısıtlıdır.
Bir diğer önemli faktör ise çocuğun aile yanından ya da ev ortamından sistemli eğitim ve öğretim ortamına geçişinin bu dönemde gerçekleşmesidir. Okul öncesi dönem çocuklarında bu hızlı gelişim ve değişimle birlikte eğitim-öğretim ortamına geçiş nedeniyle eğitim programı da bazı farklılıklar ve özel bir esneklik gerektirir. Belirtilen faktörler okul öncesi eğitimcilerinin sınıf yönetimine bakış açılarında da farklılıkları gündeme getirir.
Kitabımızda sınıf yönetiminin temel konularına, okul öncesi eğitim dönemindeki çocuğun genel gelişimsel özellikleri esas alınarak yaklaşılmış ve verilen bilgiler vaka örnekleri ile genişletilmeye çalışılmıştır.
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğitim Hakkında

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,00   
20,00   
×
Kapat