Okul Öncesi Dönemde Duyu Eğitimi ve Etkinlikler

ISBN
9799758980269
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
128
Yaşam, bir deneyimler dizisidir. Bu deneyimler duyuların kullanılması ile gerçekleşir. İnsanlar duyuları yardımıyla çevreyi tanır ve duyuları yardımı ile öğrenirler. Yaşamın ilk yıllarından itibaren duyuların uyarılması Yazının devamı...
11,00 TL
%
17
İndirimli
9,13 TL Kazancınız: 1,87TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 562350
 

Ürün Özellikleri

Yaşam, bir deneyimler dizisidir. Bu deneyimler duyuların kullanılması ile gerçekleşir. İnsanlar duyuları yardımıyla çevreyi tanır ve duyuları yardımı ile öğrenirler.
Yaşamın ilk yıllarından itibaren duyuların uyarılması önemlidir. Yenidoğan bir bebeğin çevreyi öğrenmesi için kullandığı en temel araç duyularıdır. Bebek duyuları yoluyla çevreyi tanımaya, farklılıkları ayırt etmeye, benzerlikleri bulmaya ve nesneler arası ilişkileri anlamaya çalışır. Yenidoğanın duyuları yoluyla elde ettiği bu bilgiler onu yaşama hazırlar.
Yaşamın ilk yıllarında görülen refleksif hareketler zamanla yerini amaçlı hareketlere bırakır. Bebek yaptığı davranışların sonuçlarını görüp haz aldıkça deneme yanılma tecrübeleri de artar. Bebek refleksif hareketlerden amaçlı hareketlere geçişinde duyu organlarını kullanır. Nesneleri sallayarak çıkardığı sese, dokunduğu zaman hissettiği duyguya, kulağına gelen seslerin çeşitliliğine, ona sunulan yiyeceklerdeki tat ve koku farklılıklarına dikkat eder: Bu yolla nesnelerle ilgili neden sonuç ilişkileri geliştirir.
(önsöz'den)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,13   
9,13   
×
Kapat