Newtonun Elmaları %17 indirimli Jean-Marie Vigoureux

Newton’un Elmaları

ISBN
9789944148214
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
421
Yıl 1666. Newton 20 yaşındadır, üniversiteden ayrılıp ailesinin Woolsthorpe yöresindeki küçük çiftliğine çekilir. Günler akıp gider. Bir gün Ay tam yükselirken, ağaçtan bir elma düşer. Ay'a ve elmaya bakan Newton'un aklına iki soru Yazının devamı...
17,50 TL
%
17
İndirimli
14,53 TL Kazancınız: 2,97TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 385132
 

Ürün Özellikleri

Yıl 1666. Newton 20 yaşındadır, üniversiteden ayrılıp ailesinin Woolsthorpe yöresindeki küçük çiftliğine çekilir. Günler akıp gider. Bir gün Ay tam yükselirken, ağaçtan bir elma düşer. Ay'a ve elmaya bakan Newton'un aklına iki soru takılır:
Ağaçtan düşen bu elma neden Ay gibi Dünya'nın etrafında dönmemektedir
Şu doğan Ay, neden elma gibi Dünya'nın üstüne düşmemektedir
Bu sorular yanıtı olmayan bir bilmeceye benzemektedir: Düşmeyen ama dönen Ay'ın hareketleriyle, düşen ama dönmeyen elmanın hareketi arasında acaba bir benzerlik var mıdır Acaba neden gökte ve yerde farklı yasalar işlemektedir Bu kadar yalın bir gözlem, iki bin yıllık bir inancı yıkar.
Jean-Marie Vigaureux, herkesin anlayabileceği bir dil ve canlı bir üslupla Kopernik devrimine kadar olan dünya anlayış ve kavrayışlarını sergiliyor. Ardından, yaşadıkları dönem ve yaşam çerçevesinde Kepler ve Galile keşiflerini sıralayarak sözü klasik fiziğin kurucusu Newton'a getiriyor. Aydınlatıcı olduğu kadar çok da yararlı bir kitap Newton'un Elmaları.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Bilim Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,53   
14,53   
×
Kapat