Müslüman-Hristiyan Diyaloğu Yanlış Yaklaşımların Eleştirisi

ISBN
9789758257164
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
221
Globalleşen dünya düzeni içerisinde kaynağı aynı olmasına rağmen farklılıklar arzedebilen ancak büyük kitleleri peşinde koşturan dinler arasında bir yakınlaşmanın olması gerekiyor. Bu gereklilik bir ilahi ikazla da kendini Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570010
 

Ürün Özellikleri

Globalleşen dünya düzeni içerisinde kaynağı aynı olmasına rağmen farklılıklar arzedebilen ancak büyük kitleleri peşinde koşturan dinler arasında bir yakınlaşmanın olması gerekiyor. Bu gereklilik bir ilahi ikazla da kendini gösteriyor.
Bu kitapta Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler arasındaki diyaloğun birbirini tanıma ile aradaki ortak noktaları bulma ile mümkün olacağı üzerinde durulmuştur. Farklı din mensuplarının birbirine karşı kullanacağı üslup hakkında güzel bir kaynak olacağını umuyoruz.
İslamın karşılaştığı Hristiyanlık, Hristiyanlığın Kur'ani algılanışı, Yahudiliğin algılanışı. Yanlış algılanışların sonuçları Kur'ani algılanışın detaylandırılması, Müslümanların Grek Felsefesi karşısındaki tutumları, Hristiyan Batının tutumu gibi önemli konular ele alınmaktadır.
İslami yönetim altındaki karşılaşmalar, Ortaçağ Avrupası ile müslümanların karşılaşması bu anlamda Endülüs'te karşılaşma, Haçlı seferleri, Hristiyanların islami algılanışı bugün merak edilen konular.
M. Watt, işte bu kitabında modern karşılaşmanın arkaplanı, Avrupa Sömürgeciliği, Avrupa'da aydınlanma, Müslümanların modern bilimi arzu etmesi, yeniden dirilişi gibi konuları ele almaktadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat