İslam’da Siyasal Düşüncenin Oluşumu Hz. Muhammed’den Günümüze İslam’ın Siyasetteki Rolü

ISBN
9789758257263
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
214
Yirmibirinci yüzyılın bir medeniyetler çatışmasına sahne olacağı iddiası İslam'ın yeniden mercek altına alınmasını zorunlu kılmaktadır. Daha sağlıklı yorumlara sahip olmak için İslam'ın ilk dönemlerine bakmakta yarar vardır. Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570015
 

Ürün Özellikleri

Yirmibirinci yüzyılın bir medeniyetler çatışmasına sahne olacağı iddiası İslam'ın yeniden mercek altına alınmasını zorunlu kılmaktadır. Daha sağlıklı yorumlara sahip olmak için İslam'ın ilk dönemlerine bakmakta yarar vardır.
İslam düşüncesi üzerine yaptığı birçok çalışmasıyla bilinen çağımızın önemli simalarından Montgomary Watt bu kitabıyla hem geçmişe hem de günümüze ışık tutmaya çalışıyor.
Hz. Muhammed'in siyasi başarıları, ilk İslam Devleti olan Medine Anayasası, İslam'da hilafetin yapısı, İslam toplumunun yapısı, modern siyasette İslam'ın rolü bu kitapta öncelikle ele alınan konulardır.
İslam'ın siyasal yönüne vurguların sıkça yapıldığı günümüzde her din gibi İslam'ında siyasal boyutunun alacağı dikkate alınırsa bu eserin son derece önemli olduğu görülecektir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat