Modern Zamanlar Bir Varmış Bir Yokmuş Komisyon

Modern Zamanlar Bir Varmış Bir Yokmuş

ISBN
9786055513948
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
437
Fikret Başkaya Türkiye'de herkesin ortak edildiği yalan ve ikiyüzlülüğü bir nebze etrafından dolanmadan, dosdoğru dile getirdiği ve Türkiye toplumunu yalana ortak olmamaya davet ettiği için hapsedilmiştir. Tavrı bilhassa da gençlerin Yazının devamı...
43,00 TL
%
25
İndirimli
32,25 TL Kazancınız: 10,75TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 520934
 

Ürün Özellikleri

Fikret Başkaya Türkiye'de herkesin ortak edildiği yalan ve ikiyüzlülüğü bir nebze etrafından dolanmadan, dosdoğru dile getirdiği ve Türkiye toplumunu yalana ortak olmamaya davet ettiği için hapsedilmiştir. Tavrı bilhassa da gençlerin 'şeylerin gerçeğine' ilişkin düşünceleri üzerinde derin etkiler yaratmıştır. Türkiye'deki iç savaşın en yoğun yıllarında olup bitenin Türkiye'de geçerli olan siyasal rejimden (bunun bileşenleri olan resmi ideoloji ve resmi tarihten) kaynaklandığını iddia etmiştir. Herkesin canı ile tehdit edildiği bir zamanda hakikati dile getirmekten çekinmeyen az sayıda insandan olmuştur. Yapıtı, yok saymaya dayanan Türkiye'deki siyasal rejimin en bütüncül ve analitik eleştirilerinden biri olduğu için kidesel etkiye sahip olmuş, düşünce iklimini derinden etkilemiştir. (...) Tek cümle ile özgürleşmeye adanmış saygın bir yaşam.
Bu çalışma, özgürleşme tercihinin yön verdiği saygın bir yaşama, insan kardeşlerin hiçbir surette ödeyemeyecekleri gönül borcunun belirgin kılınması amacıyla derlenmiştir. Türkiye'den ve Türkiye dışından çok sayıda entelektüelin katkılarıyla oluşan çalışma için Fikret Başkaya'nın çalışma alanları dikkate alınarak önerilen temalar yazıların "Entelektüel", "Ulusal Sorun", "Modernleşme" ve "Kapitalizm" başlıkları altında kümelenmesine yol açmıştır. Fikret Başkaya ile yapılan söyleşi, dostlarının onun hakkındaki yazıları, entelektüel ve ulusal soruna ilişkin yazılar Ulus, Devlet, Entelektüel başlıklı ciltte toplandı. Modernleşme ve kapitalizme ilişkin yazılar ise Modern Zamanlar: Bir Yokmuş Bir Varmış başlıklı ciltte toplandı.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
32,25   
32,25   
×
Kapat