Bu işlem için üye girişi yapmanız gerekiyor

Kayıp Zamanların Peşinde Alman Arkeoloji Enstitüsü Anadolu Kazıları

ISBN
9789753639708
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
155
Eskiçağ tarihi ve arkeolojisinin gelişmesinde Almanya'nın tüm dünya ülkelerinin ötesinde bir işlev üstlendiği rahatça söylenebilir. 19. yüzyıl ortalarından bu yana sayısız Alman bilim adamı, güçlü Alman kurumları desteğinde, Yazının devamı...
4,20 TL
%
30
İndirimli
2,94 TL Kazancınız: 1,26TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567686
 

Ürün Özellikleri

Eskiçağ tarihi ve arkeolojisinin gelişmesinde Almanya'nın tüm dünya ülkelerinin ötesinde bir işlev üstlendiği rahatça söylenebilir. 19. yüzyıl ortalarından bu yana sayısız Alman bilim adamı, güçlü Alman kurumları desteğinde, geçmiş üzerine bilgilerimizin baş döndürücü bir hızla artmasını sağlamışlardır.
Bu bilimsel savaşımda en önemli bölgelerden birini oluşturan Anadolu'nun geçmişiyle ilgili birikimleri de, yine büyük ölçüde Alman bilim adamlarına ve Alman Arkeoloji Enstitüsü'ne borçluyuz. Berlin merkezli bu kurumun on şubesinden biri olan Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi, Alman arkeologlarının Anadolu'da başlattığı kazı ve araştırmaları bugün de, artan bir yoğunluk ve yayın etkinliği ile sürdürmektedir.
Bunun yanı sıra Alman arkeologları, Türk üniversitelerinde arkeoloji bölümlerinin kurulmasına önayak olarak, Türk arkeologlarının yetişmesine destek vererek ülkemizde bu bilimin kök salmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Cumhuriyet sonrası ilk kuşak Eskiçağ uzmanlarından Arif Müfit Mansel, Halil Demircioğlu, Ekrem Akurgel, Sedat Alp, Afif Erzen, Jale İnan, Rüstem Duyuran, Suat Yakup Baydur gibi ünlü adların hepsi Almanya'da eğitim görmüş, ikinci kuşak bilim adamlarının büyük bir bölümü de doktora ya da stajlarını Alman üniversitelerinde yapmışlardır. Bu eğilim bugün de sürmekte ve Alman arkeolojisi, Türk arkeolojisine destek vermeyi sürdürmektedir.
Yapı Kredi Sermet Çifter Kütüphanesi bu defa Alman Arkeoloji Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilen bir projeye ev sahipliği yapıyor: “Kayıp Zamanların Peşinde“.
Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Alman bilim adamlarının, Anadolu'nun geçmişini aydınlatmada üstlendiği işlevi ana çizgileriyle sunmayı amaçlayan sergi ve konusunda uzman araştırmacıların makalelerini, dönemin fotoğrafları ile buluşturan kapsamlı bir katalog, bu çabaya yaşamlarını adamış bir dizi öncünün anılarını saygıyla selamlıyor.
(Önsöz)

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Tarih Arkeoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
2,94   
2,94   
×
Kapat