Çizgi ve Eller Osman Hamdi Bey’den Günümüze Türk Resminde Desen

ISBN
9789753637136
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
168
Eğilimi ve anlayışı ne olursa olsun, desene bulaşmamış bir sanatçıdan söz etmek neredeyse olanaksızdır. Bu durum, desenin, görünen ve görünmeyen yönleriyle, salt eğitici disiplin düzeyinde değil, sanatsal üretimin her aşamasında, Yazının devamı...
45,00 TL
%
30
İndirimli
31,50 TL Kazancınız: 13,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567616
 

Ürün Özellikleri

Eğilimi ve anlayışı ne olursa olsun, desene bulaşmamış bir sanatçıdan söz etmek neredeyse olanaksızdır. Bu durum, desenin, görünen ve görünmeyen yönleriyle, salt eğitici disiplin düzeyinde değil, sanatsal üretimin her aşamasında, sanatçının el attığı zorunlu bir alan olarak, gündemdeki yerini her zaman koruduğu anlamına gelir. Ayrıca resim dışında başka alanlarda çalışan sanatçıların yaşamında da desenin yönlendirici ve çalışmaya özendirici bi katkısı olduğu, dahası, her türden çalışmaya bir altyapı oluşturduğu kuşku götürmez.
Türkiye'deki çağdaş nitelikli sanat oluşumunu da, bu genellemenin ötesinde tutamayız elbet. Doğu'nun geleneksel-dekoratif öğeler içeren sanatı açısından yaklaştığımızda, nesneleri doğu gerçekliğinden soyutlayıcı bir mantık paralelinde biçimlendirme anlayışının egemen olduğu dönemlerde de, herhangi bir kuşkuya yer bırakmayacak ölçüde, nesne görünümlerini kesin sınır çizgileriyle belirleme yönündeki eğilimleri, renkten çok çizgi temeli üzerinde yoğunlaşan bu geleneğin yorum biçimi olarak saptamak mümkün.
Such a generalization is of course no less valid in the case of the history and development of contemporary art in Turkey. When we approach the subject from the standpoint of oriantal art and the traditional / decorative elements that it incorporates, it is possible to identify a preference for defining the appearence of objects which sharpe outlines that leave no room for doubt: a traditional way of interpretation which focuses more on line than it those on color and which persists even during periods when the logic of abstracting objects from their natural realism seems to dominate overwhelmingly.
(Kitabın İçinden)

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Sanat Resim ve Resim Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
31,50   
31,50   
×
Kapat