Benlik,Aile ve İnsan Gelişimi (Kültürel Psikoloji) %17 indirimli Çiğde

Benlik, Aile ve İnsan Gelişimi

ISBN
9786055250072
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
496
Sosyal psikolojinin kurucularından, uluslararası üne sahip Prof. çiğdem Kağıtçıbaşı, Benlik, Aile ve İnsan Gelişimi adlı kitabında yirmi yıllık çalışmalarını bir araya getiriyor. İnsan psikolojisi ve sosyal gelişimi, Yazının devamı...
34,00 TL
%
17
İndirimli
28,22 TL Kazancınız: 5,78TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 430018
 

Ürün Özellikleri

Sosyal psikolojinin kurucularından, uluslararası üne sahip Prof. çiğdem Kağıtçıbaşı, Benlik, Aile ve İnsan Gelişimi adlı kitabında yirmi yıllık çalışmalarını bir araya getiriyor.
İnsan psikolojisi ve sosyal gelişimi, Kağıtçıbaşı'nın çoğunluk Dünya diye adlandırdığı tarafın bakış açısından ele alan kitapta yazar kültürün kişisel gelişime etkisini bağlamsal-gelişimsel-işlevsel bir yaklaşımla inceliyor. Benliğin doğasına ve insan gelişimine, küreselleşme sonucu giderek benzeyen yaşam tarzları bağlamında kültürlerarası bir perspektiften bakan çalışma Batı'nın kültüre bağımlılığını ve göreceliliğini düzeltiyor. Kültürel ve kültürlerarası psikologlara psikolojiyi evrensel hale getirme ve kültüre daha az bağımlı kılma konusunda yol gösterirken, psikoloji ve sosyal bilimler öğrencileri için de benzersiz bir kaynak olma niteliğini taşıyor.
Türkiye Bilimler Akademisi kurucularından Prof. çiğdem Kağıtçıbaşı, Duke, Columbia, Harvard, California Berkley gibi ABD'nin önde gelen üniversitelerinde dersler vermiş, araştırmalar yürütmüş, uzun yıllar Boğaziçi üniversitesi Psikoloji Bölümünde hocalık etmiştir. Şu anda Koç üniversitesi Psikoloji Bölümünde dersler vermektedir. Geliştirdiği kültürlerarası benlik ve aile modeliyle psikolojide ABD egemenliğine karşı çıkmış ve bu karşı duruşuna rağmen en büyük övgüyü yine ABD'de almıştır. Anne çocuk Eğitim Vakfında (AçEV) pek çok sosyal uygulamanın başlatıcısı olmuştur. Geliştirdiği anne-çocuk eğitimi ve erken destek projesi Türkiye'nin pek çok ilinde uygulanmaktadır.

Boyutlar

16.5x24.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Psikoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
28,22   
28,22   
×
Kapat