A’dan Z’ye Bilgi Serisi - Osmanlı İmparatorluğu Lale Camcı

A’dan Z’ye Bilgi Serisi - Osmanlı İmparatorluğu

ISBN
9786055698294
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
160
Yayınevimiz tarafından hazırlanan A'dan Z'ye Bilgi Serisi kitapları, içerdiği çok çeşitli konular itibariyle, sadece öğrenciler için yardımcı kitap niteliği taşımamakta, aynı zamanda her yaştan insana da hitap ederek hem okuyanların Yazının devamı...
12,00 TL
%
30
İndirimli
8,40 TL Kazancınız: 3,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 607762
 

Ürün Özellikleri

Yayınevimiz tarafından hazırlanan A'dan Z'ye Bilgi Serisi kitapları, içerdiği çok çeşitli konular itibariyle, sadece öğrenciler için yardımcı kitap niteliği taşımamakta, aynı zamanda her yaştan insana da hitap ederek hem okuyanların bilgisini tazelemekte, hem de geçen zaman içinde ortaya çıkarılan yeni bilgileri siz okurlarımızla paylaşarak, bugünün gençlerine ayak uydurmanızı kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Osmanlı Devleti, 623 yıllık ömrüyle dünyanın gelmiş geçmiş en büyük medeniyetlerinden biridir. Bu cihan devleti en geniş sınırlarını dört yüz yıl kadar değişmeden elinde tutmuş ve iki yüz yıl boyunca hiç toprak kaybetmemiştir. Toprakları üzerinde yaşayan Rumları, Yunanlıları, Bulgarları, Pomakları, Sırpları, Hırvatları, Karadağlıları, Bosnalıları, Arnavutları, Romenleri, Macarları, Polonyalıları, Ermenileri, Gürcüleri, Süryanileri, Keldanileri, Arapları, Yahudileri, Kıptileri, Habeşleri daha önce görülmemiş bir hoşgörü ve adalet şemsiyesi altında birleştiren Osmanlıların bu konuda bir benzeri daha yoktur. Gerek din, gerek mezhep ve gerekse ırk bakımından birbirlerinden farklı ve homojen olmayan pek çok unsur Osmanlı topraklarında huzur bulmuş, kendini Osmanlı kabul etmiş ve Osmanlı idaresini kendi dindaş ya da ırkdaşlarının yönetimine tercih etmişlerdir.
Batılı yazarların araştırmaları da hep bu nokta üzerinde yoğunlaşmıştır. Nasıl olmuş da Osmanlı Devleti bu kadar hızlı büyümüş, bu kadar hızlı genişlemiş, bu kadar farklı unsuru topraklarında barış içinde barındırabilmiş, bu kadar geniş toprakları elinde asırlarca tutabilmiştir
Bizim bu kitabı hazırlamaktaki amacımız, tüm dünya tarihini etkilemiş, ülkelerin kurulup yıkılmasına vesile olmuş, dünya düzenini yeniden kurmuş olan, bugüne kadar bir benzeri daha gelmemiş, mirasçısı bulunduğumuz bu şanlı devletin tarihini okurlara sunmak ve Osmanlı Devleti'ni altı yüz yıldan fazla ayakta tutan sırları biraz olsun gözler önüne sermektir.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Osmanlı ve Öncesi (Sosyal Tarih)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,40   
8,40   
×
Kapat