A’dan Z’ye Bilgi Serisi - Kurtuluş Savaşı

ISBN
9786055698300
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
160
Yayınevimiz tarafından hazırlanan A'dan Z'ye Bilgi Serisi kitapları, içerdiği çok çeşitli konular itibariyle, sadece öğrenciler için yardımcı kitap niteliği taşımamakta, aynı zamanda her yaştan insana da hitap ederek hem okuyanların Yazının devamı...
12,00 TL
%
30
İndirimli
8,40 TL Kazancınız: 3,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 547282
 

Ürün Özellikleri

Yayınevimiz tarafından hazırlanan A'dan Z'ye Bilgi Serisi kitapları, içerdiği çok çeşitli konular itibariyle, sadece öğrenciler için yardımcı kitap niteliği taşımamakta, aynı zamanda her yaştan insana da hitap ederek hem okuyanların bilgisini tazelemekte, hem de geçen zaman içinde ortaya çıkarılan yeni bilgileri siz okurlarımızla paylaşarak, bugünün gençlerine ayak uydurmanızı kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Türk Tarihi, o güne kadar böylesine çetin bir savaş görmemişti. Senaryosu daha Birinci Dünya Savaşı sürerken yazılmış bir oyunun sergilenmesiydi bu. Bu oyunda amaç, Türkleri üzerinde yaşadıkları vatan topraklarından söküp atmaktı. Ama Türk'ün gücünü, bağımsızlık uğruna her şeyi göze alacak cesaretini, inancını, haysiyetine düşkünlüğünü hiç hesaba katmamıştı düşman güçleri...
Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra imparatorluk, Mondros Ateşkes Antlaşması'yla fiilen ölüme mahkum edilmişti. Türkler için bu durum karşısında, bağımsız yeni bir devlet kurmaktan başka bir çare kalmıyordu. Bu idealin başarıya ulaşılabilmesi için bir ölüm-kalım savaşı verilmesi gerekliydi. İşte bu noktadan sonra, düşmanlarını bile kendisine hayran bırakan binlerce kahramanımız omuz omuza çarpışarak bir mücadele verdi; Anadolu insanı adeta şaha kalktı, tek yürek haline geldi ve “imkansızı“ başardı. Ülkemiz için bugünkü sınırlarımızı çizerek bizleri esaret altında yaşamaktan kurtardı.
Türk Tarihi'nin en büyük savaşlarından biri olarak nitelendirilen Kurtuluş Savaşı, aslında bir inanç, onur ve bağımsızlık savaşı olmuştur. Aynı zamanda Mustafa Kemal Paşa'nın “Geldikleri gibi giderler“ sözündeki kararlılığın hayata geçirilmesiydi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş öyküsünün anlatıldığı bu kitabı okurken, bir milletin tüm olumsuz koşullara rağmen vatan topraklarını kanlarıyla sulayarak nasıl kurtardığını öğrenecek ve milletimizle gurur duyacaksınız. Milli Mücadele hakkında bilinmesi gereken her şeyin açık ve sade bir dille anlatıldığı bu kitaptaki bilgilerin herkes tarafından, bilhassa gençlerimiz tarafından öğrenilmesi, nasıl bir şanlı tarihin mirasçıları olduklarının bilincine varmaları açısından çok önemlidir.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,40   
8,40   
×
Kapat