75 Yılda Paranın Serüveni %17 indirimli

75 Yılda Para’nın Serüveni

ISBN
9789757306429
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
285
Türkiye, Dünya Bankası verilerine göre değerlendirmeye alınan, en yoksulundan en zenginine 133 ülke arasında, kişi başına düşen gelir açısından 85. sırada. Bugün kişi başına düşen 3 bin dolar gelir ile “gelişme yolunda“ Yazının devamı...
25,00 TL
%
25
İndirimli
18,75 TL Kazancınız: 6,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 516568
 

Ürün Özellikleri

Türkiye, Dünya Bankası verilerine göre değerlendirmeye alınan, en yoksulundan en zenginine 133 ülke arasında, kişi başına düşen gelir açısından 85. sırada. Bugün kişi başına düşen 3 bin dolar gelir ile “gelişme yolunda“ görünen Türkiye'de 75 yıl önce, yani 1923'te bu rakamın sadece 45 dolar olduğunu unutmamak gerekiyor.
Bu kitapta, Türkiye'de ekonomik zenginliğin ve onun maddi ifadesi olan paranın 75 yılı anlatılırken, söze Mor Binlik'ten 5 milyonluğa, oradan “Plastik Para“ya uzanan serüvenle başlandı. 75 yıllık sermaye birikimi süreci, paranın bölüşümü, gelir dağılımı, paranın evi olan bankaların dünü ve bugünü, devletin Cumhuriyet'ten bu yana para politikaları, iç ve dış borçlar, sermaye piyasası ve borsaların gelişimi ile Türkiye'de para-dünya ilişkileri, yetkili kalemlerin yazılarıyla, 75 yıl boyunca iz sürerek anlatılıyor.
(Arka Kapak)
IDeEFIXE'in notu: Kitap, Erdal Özbek, Tanju Demir, Edhem Eldem, Taner Berksoy, Ayfer Karataş, Mustafa Sönmez, Işıl Özel, Şevket Pamuk, Ahmet Fazıl Özsoylu, Sıddık Ensari, İlker Parasız, Çağlar Keyder, Zafer Toprak, Öztin Akgüç, Barlas Yurtsever, Enis Batur, Uygur Kocabaşoğlu, Nazım Ekren, Barlas Yurtsever, Hurşit Güneş, İlhan Tekeli, Selim İlkin, Zeynep N. Dumlu, Erkin Özalp, Hülya Kirmanoğlu, İlker Parasız, Haydar Kazgan, Aydın Karaöz, Yener Dinçmen ve Mehmet Onaner'in yazılarından oluşmaktadır.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Sosyal Tarih)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,75   
18,75   
×
Kapat