75 Yılda Kadınlar ve Erkekler %17 indirimli

75 Yılda Kadınlar ve Erkekler

ISBN
9789757306412
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
375
Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ve kazanılan zaferin yarattığı ortam ve koşullarda kurulabilen Cumhuriyet, artı ve eksileriyle toplumumuzun tarihinde köklü bir dönüm noktasıdır; ama ne bir “Milat“tır, ne de geçmişle tüm bağları Yazının devamı...
25,00 TL
%
25
İndirimli
18,75 TL Kazancınız: 6,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 537900
 

Ürün Özellikleri

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ve kazanılan zaferin yarattığı ortam ve koşullarda kurulabilen Cumhuriyet, artı ve eksileriyle toplumumuzun tarihinde köklü bir dönüm noktasıdır; ama ne bir “Milat“tır, ne de geçmişle tüm bağları koparan mutlak bir kesinti.
Cumhuriyet döneminin ve aslında bütün bir 20. yüzyılın Türkiyeli kadınlar açısından bilançosunu çıkartmak üzere yola çıkan bu kitap, aynı zamanda günümüzün tartışma ve bakış açılarının da bir bilançosunu içeriyor. Bu niteliğiyle de tarihin bu noktasında kadınların toplumun özel ve kamusal tüm alanlarındaki konumları, kendi kimlikleri ve rolleri ile ilgili düşünceleri, geçmişe ve geleceğe bakışlarıyla ilgili önemli bir saptama yapıyor.
(Arka Kapak)
IDeEFIXE'in notu: Kitapta: Fatmagül Berktay, Leyla Kırkpınar, Ayşe Durakbaşa, Zehra F. Arat, Tennur Koyuncuoğlu, Zehra Toska, Ayşe Kadıoğlu, Firdevs Gümüşoğlu, Erendiz Atasü, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Ferhunde Özbay, Pınar İlkkaracan, Aynur İlyasoğlu, M. Canan Arın, Tahire Erman, Sibel Kalaycıoğlu, Helga Rittersberger, Ayşe Güneş-Ayata, Yeşim Arat, Yıldız Ecevit, Hayat Kabasakal, Feride Acar, Nermin Abadan-Unat, Şirin Tekeli, Zülal Kılıç ve Meryem Koray'ın yazıları bulunmaktadır.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Sosyal Tarih)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,75   
18,75   
×
Kapat