Zaman Ve Takvimler %17 indirimli

Zaman ve Takvimler

ISBN
9789758408542
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
164
Zaman, en azından kavramsal olarak, süreklidir ve hep aynı biçimde akıp gider. Buna karşın insan, çeşitli gereksinimlerini karşılaması için zamanın uzun ve kısa birimlerindeki akışını işaretlemek amacıyla pek çok takvim ve zaman Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 469954
 

Ürün Özellikleri

Zaman, en azından kavramsal olarak, süreklidir ve hep aynı biçimde akıp gider. Buna karşın insan, çeşitli gereksinimlerini karşılaması için zamanın uzun ve kısa birimlerindeki akışını işaretlemek amacıyla pek çok takvim ve zaman parçaları yaratmıştır. Bu gereksinimler başlangıçta tamamen pratik nedenlere dayalıdır-toprağın ne zaman sürüleceği, ekileceği ve ürünlerin ne zaman toplanacağı, iyi mahsulün garantilenmesi için tanrıların ne zaman yatıştırılması gerektiği gibi. İnsan daha sonraları ise, kullandığı zaman ölçülerini anlamak, hesaplamak ve geliştirmek için mantıksal nedenlere gereksinim duymuştur.
Zaman ve Takvimler, meraklısına, bugün tamamen içselleştirmiş olarak ve sanki tarihin başlangıcından beri geçerliymiş gibi algılayarak kullandığımız, zamana ilişkin verilerin (gün, hafta, ay, yıl v.s.) ya da genel adlandırmalarıyla takvimlerin, bugüne dek farklı bölgelerde ve farklı kültürlerde geçirdiği aşamalarına yönelik ayrıntılı bir araştırma sunuyor.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Bilim Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat