İstanbuldan Mısıra Bir İslam Alimi Zahidül Kevseri %17 indirimli Akif

Zahidü’l Kevseri

ISBN
9789752789012
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
448
İslam dünyasının, -etkisinden hâlâ kurtulamadığı- büyük yıkımın şokunu en derinden hissettiği dönemde yaşayan Zâhidü'l-Kevserî, mezhep karşıtı düşüncelere karşı en kayda değer mücadeleyi sergileyenlerden birisidir. Devrinde Yazının devamı...
14,90 TL
%
17
İndirimli
12,37 TL Kazancınız: 2,53TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 500893
 

Ürün Özellikleri

İslam dünyasının, -etkisinden hâlâ kurtulamadığı- büyük yıkımın şokunu en derinden hissettiği dönemde yaşayan Zâhidü'l-Kevserî, mezhep karşıtı düşüncelere karşı en kayda değer mücadeleyi sergileyenlerden birisidir. Devrinde her konuda tam bir kaos ortamı hakimdi; tasavvufu ve mezhepleri Müslümanların geri kalmasından sorumlu tutmak popüler bir yaklaşımdı. Kevserî'nin İmam-ı A'zam konusundaki hassasiyeti, bu yaklaşımla yakinen alâkalıdır. Kevserî'nin yaşadığı yıllardaki entelektüel kaos, sadece İslam'ın fıkhî alanına değil aynı zamanda itikadına da uzanmıştı. Bu kargaşada Kevserî'nin, -arızî durumlardan etkilenmeden- yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılarak bugüne ulaşmış geleneğe sadakat uğruna verdiği ilmî mücadele göz dolduruyor. Kitap, Kevserî merhumun fikrî mücadelesini anlatırken bize aslında geleneğimize güven ve saygı duymamız gerektiğini bir kez daha ihtar ediyor.
Bu eser, Kevserî'nin hayat hikâyesini anlatmakla kalmayıp onun ilmî hususiyetleri hakkında da doyurucu malumat sunuyor. Kitap, geneli itibariyle ilim ehline hitap eden akademik bir çalışma görüntüsü verse de yazarın üslubu, onu herkesin zevkle okuyup istifade edebileceği bir kaynak hâline getiriyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13.5x21.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,37   
12,37   
×
Kapat