Zaferin Ayak Sesleri Sakaryadan Lozana (2 Cilt Takım)

Zaferin Ayak Sesleri Sakaryadan Lozana (2 Cilt Takım)

ISBN
9789757639621
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
328
Birinci Dünya Savaşı'nın bitiminden birkaç ay sonra gün yüzüne çıkan “Milli Mücadele“, işgallere karşı başlayan bir halk ayaklanması olarak dikkati çeker. Dört yıla yaklaşan ve Anadolu'nun ilkin batısında başlayıp diğer Yazının devamı...
20,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611064
 

Ürün Özellikleri

Birinci Dünya Savaşı'nın bitiminden birkaç ay sonra gün yüzüne çıkan “Milli Mücadele“, işgallere karşı başlayan bir halk ayaklanması olarak dikkati çeker. Dört yıla yaklaşan ve Anadolu'nun ilkin batısında başlayıp diğer bölgelere yayılan inişli çıkışlı bir seyir takip eder. İlkin savunma savaşları verilir, yeterince güçlendikten sonra karşı taarruza geçilir. Bu, ancak harbin dördüncü yılında mümkün olur.
Elinizdeki iki ciltlik bu kitap, Milli Mücadelenin zafere ulaşan son iki yılını, arkasından barışı ve barıştan sonra cumhuriyetin ilk yıllarını anlatmaktadır. Ayrıca kitapta, Milli Mücadele üst düzey yöneticilerinin kişiliklerini (biyografilerini), savaş yıllarında başlayan barış döneminde daha da şiddetlenen çekişmelerinin gerçek nedenlerini de bulacak ve ibretle okuyacaksınız.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,00   
20,00   
×
Kapat