Yeşilçam Öykü Sineması %17 indirimli Serpil Kırel

Yeşilçam Öykü Sineması

ISBN
9789756207499
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
329
Sinemanın büyüsü çok küçük yaşlarda yakalar insanı ve çoğu zaman da peşini bırakmaz. Perdede göz göze gelinen artistler hayalleri süsleyerek kendiliğinden günlük yaşamın bir parçası oluverir. Beyazperde ısrarla düşlerimizi ve Yazının devamı...
18,00 TL
%
17
İndirimli
14,94 TL Kazancınız: 3,06TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 457543
 

Ürün Özellikleri

Sinemanın büyüsü çok küçük yaşlarda yakalar insanı ve çoğu zaman da peşini bırakmaz. Perdede göz göze gelinen artistler hayalleri süsleyerek kendiliğinden günlük yaşamın bir parçası oluverir. Beyazperde ısrarla düşlerimizi ve hayatımızı paylaşmaya devam eder. Altmışlı yıllarda sinema en popüler eğlencedir. Akşamları ailecek gidilen sinema salonları dışarıda hızla değişen hayata inat, kendi öykülerini anlatan Yeşilçam filmleriyle altın çağını yaşar.
Caddeleri otomobiller doldururken, İstanbul'a yeni göç edenler kente alışmaya çalışırken, margarinler sofralarda yerini alırken, evlerde radyo tiyatroları merakla dinlenirken, sinema salonları da galalarıyla, konserleriyle, açık havada izlenen filmlerle yaşanan hayatı renklendirir.
Türkan Şoray'ın perdeyi delip yanıbaşımıza kadar ulaşan gözlerinden, Ayhan Işık'ın beyefendiliğinden ve alçakgönüllü gülüşünden, Hülya Koçyiğit'in sadeliğinden, Filiz Akın'ın Avrupailiğinden, Belgin Doruk'un hanımefendiliğinden, Fatma Girik'in kadınsılığının içinde sakladığı bin bir halinden, Cüneyt Arkın'ın salon filmlerinden tarih sahnelerine fırlayan oyunculuk karizmasından, Yılmaz Güney'in hırçınlığından etkilenmemek mümkün mü Büyüsünü günümüzde televizyonda sürdüren altmışlı yılların Yeşilçam sineması bizimle ilgili sayısız ipucuyla dolu.
(Arka Kapak'tan)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Sanat Sinema (Eleştiri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,94   
14,94   
×
Kapat