Yenilikçi Hareket Yeni Dünya Düzeni Ekseninde Bir Değerlendirme

Yenilikçi Hareket Yeni Dünya Düzeni Ekseninde Bir Değerlendirme

ISBN
9789756628103
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
174
Yenilikçi hareket, kısa zaman önce partileşmiş, ancak ortaya çıkan parti, en azından şimdilik, hareketin genel seyrindeki akışı taşıyacak düzeyde olmamıştır. Bu nedenle Türkiye siyasetinin içine girdiği “yeni oluşumlar“ın Yazının devamı...
7,50 TL
%
17
İndirimli
6,23 TL Kazancınız: 1,27TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 610916
 

Ürün Özellikleri

Yenilikçi hareket, kısa zaman önce partileşmiş, ancak ortaya çıkan parti, en azından şimdilik, hareketin genel seyrindeki akışı taşıyacak düzeyde olmamıştır. Bu nedenle Türkiye siyasetinin içine girdiği “yeni oluşumlar“ın farklı denemelere ve girişimlere açık olduğu söylenebilir. Bu çalışmada, Yenilikçi hareketin nasıl bir “gelenek“ten koptuğu ve nasıl bir zeminde ortaya çıktığı üzerinde durmaya çalıştık. Bunu yaparken de gerek siyasi tarihimizdeki genel seyri, gerekse de dış şartların ortaya çıkardığı yeni durumların siyasete yansımalarını dikkate aldık. Türkiye uzun zamandır söylendiği üzere, gerçekten yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönemin siyasi taşıyıcılarının kim ya da kimler olacağı üzerindeki çekişme ise henüz sonuçlanmamıştır.
Gerek modern çağın karakteri, gerekse de Türkiye'ye dünya sisteminin öngördüğü şartlar, belki de artık bu çekişmeyi sürekli, hatta çatışma düzeyinde devam ettirecek gibi görünmektedir. Siyasetin yeni adresi olma iddiasındaki her oluşum bu anlamda büyük önem taşımaktadır.
Sözü uzatmadan, Milli Görüş hareketinin nasıl böyle bir “meyve“ verdiğini, iç ve dış şartların etkileriyle birlikte değerlendirmeye çalıştık. Birbirinden kopuk ve dağınık gibi görünen unsurlar ve başlıklar ortaya koyduğumuz akış, kesinlikle bir tarihçe değildir. Anlama ve kavrama çabası olduğu kadar, bu alanda sadece bir başlangıç çalışması olma iddiasındadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Yeni Dünya Düzeni

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,23   
6,23   
×
Kapat