Yeni Bulunmuş Hikayeler

ISBN
9789750801402
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
151
Anton çehov'un gençlik döneminde yazdığı 38 hikayeyi bir araya getiren Yeni Bulunmuş Hikayeler'de, çehov aşığı 38 yazar ve çevirmenin başka bir dilin köprüsünden çehov'a varma çabalarının edebiyat ortamımızda ilgiyle Yazının devamı...
6,50 TL
%
30
İndirimli
4,55 TL Kazancınız: 1,95TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 566216
 

Ürün Özellikleri

Anton çehov'un gençlik döneminde yazdığı 38 hikayeyi bir araya getiren Yeni Bulunmuş Hikayeler'de, çehov aşığı 38 yazar ve çevirmenin başka bir dilin köprüsünden çehov'a varma çabalarının edebiyat ortamımızda ilgiyle karşılanacağını umuyoruz. çehov'u zamanında üne kavuşturan bu hikayelerde, bir büyük yazarın gelişim çizgisini izliyoruz. Seçkide yer alan bazı hikayeler, 'evet, bu çehov!' dedirtecek nitelikte; bazıları ise ilerde çehov olacak muzip bir genç yazarı tanıtıyor.
Bu kitaptaki 38 hikayeye bir hikayeyi de bu derlemeyi oluşturan Amerikalı Yazar ve çevirmen Peter Constantine ekliyor: 1880'lerde Rusya'nın çeşitli dergilerinde yayımlanan bu hikaye ve kısa anlatıların büyük bir bölümünü New York Halk Kütüphanesi'nde dergi karıştırırken raslantıyla bulmuş; bir düşünün o heyecanı!
Rusya başka bir Rusya: çehov henüz çehov değil. Başka bir çağ, başka bir zaman.
(Arka Kapak)
Bu kitap, Peter Constantine tarafından Rusça'dan İngilizce'ye çevrilerek derlenmiştir.
Aşağıda ismi geçen 38 kişi kitaptaki 38 öyküyü Peter Constantine'in derlediği İngilizce kitaptan Türkçe'ye çevirmiştir.
Ahmet Levendoğlu, Coşkun Yerli, Mehmet H. Doğan, Deniz Hakyemez, Mehmet Baydur, Demet Tığın, Celal üster, Nazmi Ağıl, Selahattin özpalabıyıklar, Pına Kür, Talat Sahit Halman, Ahu Antmen, Ayşenur Güvenir, Hamdi Koç, Kerim Bağrıaçık, Füsun Elioğlu, Nevzat Erkmen, Sevgi Sanlı, Güven Turan, Ayşe Nihal Akbulut, özlem Solok, Osman Yener, Gamze Varım, İlknur özdemir, Yurdanur Salman, Oya Dalgıç, ülkü Tamer, Zeynep Avcı, Mina Urgan, Bülent Bozkurt, Aslı Birkan, M. Hamit çalışkan, Sevin Okyay, Elif Gökteke, İhsan Batur, Ayşe Batur, Saliha Paker, Cem Akaş.

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Rus

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,55   
4,55   
×
Kapat