Yatırım Projeleri

ISBN
9789756447512
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
476
Yatırım; istihdam olanağı yaratan ve aynı zamanda insanların ihtiyaçlarını karşılamaya ve/veya bu ihtiyaçların karşılanmasında temel yapının oluşturulmasına olanak sağlayan önemli bir iktisadi faaliyettir. Fimalar açısından Yazının devamı...
21,60 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 569173
 

Ürün Özellikleri

Yatırım; istihdam olanağı yaratan ve aynı zamanda insanların ihtiyaçlarını karşılamaya ve/veya bu ihtiyaçların karşılanmasında temel yapının oluşturulmasına olanak sağlayan önemli bir iktisadi faaliyettir. Fimalar açısından yatırım, nakdi değerlerin üretim amacıyla bina, makine ve teçhizat gibi sabit varlıklara dönüştürülmesi işlemidir. Bu bağlamda firmalar, gerek varlıklarını devam ettirmek, gerekse büyümek için yatırım yapmak durumundadırlar.
Sermayenin kıt bir varlık olması, sermaye fonlarının gerek ülke ve gerekse işletme ekonomileri açısından önemli bir faktör olarak dikkate alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, işletme yöneticileri ve/veya yatırımcılar bu gerçeği bilmek ve mevcut sermaye fonlarını en etkin biçimde kullanacak tedbirleri almak yani söz konusu kıt sermaye fonlarını uygun yatırım alanlarına yönlendirmek durumundadırlar.
Kıt sermaye kaynaklarının etkin ve/veya verimli kullanımının sağlanmasında en önemli araçlardan birisi olarak “Yapılabilirlik Etüdü“; yatırımcının ne üreteceğini, nasıl üreteceğini, nereye satacağını, ne kadarlık bir yatırım yapacağını, yatırımı nereye yapacağını ve ne kazanacağını gösteren bir rapordur. Yapılabilirlik etüdleri, kesin yatırım kararının verilmesinden ve uygulama projelerinin hazırlanmasından önce yapılan ve projelerin teknik, ticari, finansal, ekonomik, sosyal ve kurumsal yapılabilirliklerini analiz eden kapsamlı bir çalışmadır.
Bununla birlikte, her yeni yatırım düşüncesinin realize edilebilmesi ve/veya hayata geçirilebilmesi için, uygun finansman kaynaklarıyla finanse edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Çünkü yanlış finansman kararları yatırım düşüncelerinin başarısız olmasında önemli bir etken olabilmektedir.
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Ekonomi İşletme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
21,60   
21,60   
×
Kapat