Yapı Sistemlerinde Matris Metotları

ISBN
9789754360448
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
265
Yapı tasarımı iki ana safhadan oluşur: analiz ve boyutlandırma. Verilen veya düşünülen bir yapı sisteminin, bu sisteme etkiyen dış ve iç kuvvetler altında davranışı hesaplanır. Başka bir deyişle; yapı elemanlarının iç kuvvetleri Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 444767
 

Ürün Özellikleri

Yapı tasarımı iki ana safhadan oluşur: analiz ve boyutlandırma. Verilen veya düşünülen bir yapı sisteminin, bu sisteme etkiyen dış ve iç kuvvetler altında davranışı hesaplanır. Başka bir deyişle; yapı elemanlarının iç kuvvetleri ve deplasmanları bulunur. Bu faaliyet yapının analizidir. Analizin yapılabilmesi için sistem eleman boyutlarının önceden bilinmesi veya eleman boyutları için belirli ön kabullerin yapılması gerekir. Analiz sonucunda, şartname ve yönetmelikler çerçevesinde, yapı elemanlarının gerekli şartları yerine getirip getirmediği tahkik edilir.
Bu kitap yapı statiği hakkında yeterli bilgiye sahip okuyucunun anlayabileceği tarzda yazılmıştır. Okuyucunun matris metodu uygulamalarını daha iyi kavrayabilmesi için, birinci bölümde matrislerle ilgili özet bilgiler, ikinci bölümde ise yapı statiği ile ilgili bilgiler verilmiştir.
(Önsöz'den)

Boyutlar

16x23

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İnşaat Mühendisliği

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat