Yanıldın, Sevgili Sait Faik

ISBN
9789753312165
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
293
Bu çalışmam, Sait Faik Abasıyanık'ın iki belirgin özelliği üzerine kurulu: Birincisi, o çok sevdiği; “yüzlerine baktım durdum...“ dediği insanlar. İkincisi, kendisi, Her iki bölüm de hikayelerinden yaptığım alıntılardan Yazının devamı...
5,00 TL
%
30
İndirimli
3,50 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 566941
 

Ürün Özellikleri

Bu çalışmam, Sait Faik Abasıyanık'ın iki belirgin özelliği üzerine kurulu:
Birincisi, o çok sevdiği; “yüzlerine baktım durdum...“ dediği insanlar. İkincisi, kendisi,
Her iki bölüm de hikayelerinden yaptığım alıntılardan oluşuyor. Dipnot, açıklama, ek bilgi niyetiyle de olsa, hiçbir şey eklemedim. Kitap, tümüyle Sait Faik ne yazdıysa odur. Ancak, insanların yüzlerine bakarak yarattığı kahramanlarına yaşamış gerçek kişiler saygınlığı, ayrıcalığı kazandırmak istedim!
Bu isteğimden,Türk; belki de dünya yazınında bir yazarın kahramanlarını, A'dan Z'ye sıralayan, kendine özgü yeni bir ansiklopedi türü; bir, “Yaratılmış Kahramanlar Ansiklopedisi“ mi doğdu bilemiyorum!
Vural Sözer
(Arka Kapak)
Abdullah(Öyle Bir Hikaye)...> O piç Abdullah yok mu O canım çocuk, o çilli esmer yüzlü, badik burunlu, karakaplan kulübü santrahafı canım oğlan Abdullah...
Abdülkadir Efendi(Çarşıya İnemem)...> O fırıncı yok mu o O, sanahları kırbaç gibi işçi çocuklara pis yağlı böreğini otuz beş kuruşa okutan, olurda fazla veririm korkusundan kimselere para bozmayan fırıncı! O sıra sıra kiralık evler yaptıran, keçilerine ne kadar körpe dalı varsa yediren fırıncı.
(Kİtabın İçinden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
3,50   
3,50   
×
Kapat