Yamyamın Yemek Kitabı %17 indirimli

Yamyamın Yemek Kitabı - Çorbadan Kol Böreğine

ISBN
9789758420117
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
207
Dünyamız ve yurdumuz vıcık vıcık insan kaynarken “Şimdi ne yiycaaz“ demenin alemi yok. Bu kitap Türkiye tabahatında size yeni ufuklar açıyor. İster elinin altında bir iki yakın arkadaşı olan bir acemi, ister usta bir yamyam olun, Yazının devamı...
19,50 TL
%
30
İndirimli
13,65 TL Kazancınız: 5,85TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 516821
 

Ürün Özellikleri

Dünyamız ve yurdumuz vıcık vıcık insan kaynarken “Şimdi ne yiycaaz“ demenin alemi yok. Bu kitap Türkiye tabahatında size yeni ufuklar açıyor.
İster elinin altında bir iki yakın arkadaşı olan bir acemi, ister usta bir yamyam olun, YEradam size çok mutlu ve dopdolu bir yaşamın kapılarını aralıyor.
Yamyam dostlarınıza “Vay be! C'est la vie!“ dedirtecek anlaması kolay ve de accayip masrafsız, ama mafsallı tarifler...
Neler var bu sofrada neler, maydanozsuz köfteler! çorbalar, iştah açıcılar, ordövrler, ana yemekler, baba yemekler, yol yemekleri, kol yemekleri hepsi burada... Şarkılı türkülü, 32 kısım tekmili birden yamyam sofrası.
Gülmekten ağzınızın suyu akacak!
Birileri başınızın etini yemezse tabii!
(Arka Kapak)
Sülüman Fırında
Isparta'nın 40 yıllık bu spesialitesinin kıymetini niye bilmeyiz, hiç anlamam. Hadi biz anlamadık, Amerikalılar niye anlamadı, bakın orası bir muamma. Bok püsür neler yer bu Amerikalılar ama Sülüman'a gelince artık yemiyorlar anam; evet, Sülüman'ı artık diye yemiyorlar. Kolesterol-fobik manyaklar n'olacak! Belki de Amerika'da Sülüman adında kurban nadiren bulunduğu içindir. N'apsınlar, damak zevkleri gelişmemiş Sülüman'a.
Malzeme:
10 adet pide hamuru
Sülüman adında birinden 4 dilim yağlı pastırma
1 adet ince dilinmiş soğan
1 kase küp küp kesilmiş gravyer peyniri
4 yumurta, yavaş yavaş çırpılmış olacak
2 kase krema
1 çay kaşığı ceviz ezmesi
Fırını önceden 250 dereceye kadar ısıtın. Pide hamurlarını tepsiye yayın ve fırınıda 5 dakika pişirin. Pastırmayı da çıtır çıtır olana kadar pişirin. Soğanı da saydamlaşana kadar pişirin. Pastırma, peynir ve soğanı sac ekmeğinin üzerine dağıtarak yerleştirin.
Yumurta, krema ve ceviz ezmesini de üstüne koyduktan sonra hamurların kenarlarını kıvırıp 15 dakika fırında pişirin. Pide servise hazır.
Yeradam'dan Kulağa Küpe: Bu yemeği Necmettin, Tansu, Mesut isimli zat-ı muhteremlerle de denedim ama her nasılsa hep sadece adı Sülüman olanlarda aynı tadı tutturuyorum.
(Kitabın İçinden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğlence Mizah

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,65   
13,65   
×
Kapat