Vatan Yahut Silistre %17 indirimli Namık Kemal

Vatan Yahut Silistre

ISBN
9789752678347
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
103
Namık Kemal'in Vatan yahut Silistre isimli oyunu Türk edebiyat tarihinde romantik tiyatro türünün ilk örneklerinden biridir. Edebiyata sosyal fayda açısından bakan Namık Kemal, kalemini de bu doğrultuda kullanır. Başta şiir olmak üzere Yazının devamı...
8,00 TL
%
17
İndirimli
6,64 TL Kazancınız: 1,36TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 491587
 

Ürün Özellikleri

Namık Kemal'in Vatan yahut Silistre isimli oyunu Türk edebiyat tarihinde romantik tiyatro türünün ilk örneklerinden biridir. Edebiyata sosyal fayda açısından bakan Namık Kemal, kalemini de bu doğrultuda kullanır. Başta şiir olmak üzere edebiyatın pek çok türünde eser veren yazarımız tiyatro türünü amacına ulaşmada kullanacağı vasıtaların başında görür. “Eğlencelerin en edebîsi binaenaleyh en faydalısı” olarak tanımladığı tiyatroyu fikirlerin işlendiği önemli bir tür olarak niteler. Tiyatronun kitleleri eğitme gücünü fark eden Namık Kemal, tezli tiyatro denilebilinecek bir anlayışla oyunlarını kaleme alır. Vatan yahut Silistre bu eserlerinden ilki aynı zamanda en tanınmış olanıdır.

Kurgan Edebiyat Yayınları Türk Klasikleri Dizisi'nde yer alan bu değerli tiyatro eserinde, bugünkü Türk okuyucularının anlayabilmesi ve değerinin daha çok fark edilebilmesi için üsluba dokunulmadan bazı kelime ve ibarelerde sadeleştirilmeye gidilmiştir. Bunlardan bazıları şöyledir: “fasıl” yerine “perde”, “meclis” yerine “sahne”, “zabit” yerine “subay”, “kaymakam” yerine “yarbay” vb.

Namık Kemal'in bazı cümleleri düzensiz, anlamsız ve yetersiz sayılabilir. O nedenle anlam birliğini sağlamak amacıyla çok kısa eklemeler yapılmıştır. Noktalama işaretlerinin de sıkça kullanıldığı eserde, bazı özgün değişikliklere gidilmiştir. Ayrıca, bazı kelimelerin anlamları günümüz okuyucusunca bilinmeyebilir düşüncesiyle bu tür ifadelerin anlam ve açıklamaları dipnotta verilmiştir.

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Senaryo

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,64   
6,64   
×
Kapat