Uzun İnce Bir Yolda Bitmeyen Şarkımız H. Caner Akkurt

Uzun İnce Bir Yolda Bitmeyen Şarkımız

ISBN
9756056456725
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
338
"... Nuri Demirağ Türkiye'ye büyük hizmetleri olan ilk yerli uçağı icat eden insandır. Daha 1930'lu yıllarda uçak sanayisinin kurulması için çaba sarf eden kişidir. 1931 yılında İstanbul'a bir köprü yapmak istiyor. Planını projesini Yazının devamı...
16,00 TL
%
30
İndirimli
11,20 TL Kazancınız: 4,80TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 615231
 

Ürün Özellikleri

"... Nuri Demirağ Türkiye'ye büyük hizmetleri olan ilk yerli uçağı icat eden insandır. Daha 1930'lu yıllarda uçak sanayisinin kurulması için çaba sarf eden kişidir. 1931 yılında İstanbul'a bir köprü yapmak istiyor. Planını projesini hazılıyor ve Gazi Mustafa Kemal'in yanına gidiyor. Gazi bundan büyük heyecan duyuyor ve kendisini İsmet İnönü'ye gönderiyor. Orada İsmet İnönü ve dönemin Bayındırlık Bakanı Ali çetinkaya, böyle saçmalık olmaz diyor ve Nuri Demirağ'ı engelliyor. O kadar ki Demirağ: "İstanbul'a bir köprü gerekiyor, bunu ben yapmazsam çocuklarım yapacak. Vasiyet ediyorum bu köprüden İsmet İnönü ve Ali çetinkaya geçmesin, diyor..."

"... İstanbul Boğazına bir köprü hayalini Nuri Demirağ kurmuştu. Ben de bunu bu konuda çalışma yaparken öğrendim. Dönemin yönetimi projelerinin önünü kesti. Biz şimdi rahmetli Nuri Demirağ'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz..."

"Milletimiz yeniden büyük bir medeniyet inşa edecektir."

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,20   
11,20   
×
Kapat