Uzakta Bir Ev

ISBN
9789753127301
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
288
Onyıllara damgasını vuran “göç“ler vardır... 1950'li yılları “Almanya“ anlatır: O yıllarda, insanlarımızın kaderi Almanya topraklarında yazılmıştır. Gidenler ve dönmeyenlerle birlikte, yeni hayatlar yaşayanların öyküleri bu Yazının devamı...
2,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 558765
 

Ürün Özellikleri

Onyıllara damgasını vuran “göç“ler vardır...
1950'li yılları “Almanya“ anlatır: O yıllarda, insanlarımızın kaderi Almanya topraklarında yazılmıştır. Gidenler ve dönmeyenlerle birlikte, yeni hayatlar yaşayanların öyküleri bu topraklarda kök salmıştır. Göç yaşamları, sosyal genetiklerini kuşaklara vermeyi hala sürdürür...
1980'li yıllara gelindiğinde gurbetin yeri değişmiştir. Yer dünyanın en doğusu, Avustralya'dır. Orada yaşanan yıllara ise “Kara yıllar“ adı verilir.
Göç kaderini yaşayan insanlar yalnızca bizim insanlarımız değildir... 1980'li yıllara Makedonlar da ortaktır.
Bojin Pavlovski, romanı “Uzakta Bir Ev“de, hemen hemen hiç bilmediğimiz Kıta Avustralyası'nda iş, emek ve gelecek kavgasına çıkmış insanları anlatır. Bir avuç Makedonyalı ile iki Türk işçisinin hüzünlü gurbet serüvenidir gösterdiği.
Gurbet öykülerinden söz edilirken bir yanılgıya düşülür: Bir başlık altında toplandığından, yaşananların birbirine benzediği sanılır. “Uzakta Bir Ev“ de verilen yaşam kesiti, tümüyle kendine özgü, tümüyle benzersizdir. Çünkü, Avustralya Yerlilerine uygulanan “göçmen muamelesi“ ve topraklarından atılmaları, beyaz-yerli çatışmasında yaşananlar, “bizim göçmenlerimiz“in yaşamıyla karışmıştır.
(Arka Kapak'tan)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Balkan

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
2,00   
2,00   
×
Kapat