Ütopik Sosyalizmi Aşmış Marksizm

ISBN
9786055580346
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
232
Sovyetler Birliği ve benzeri ülkelerin tarih sahnesinden silinmesinden sonra, Marx'ın sosyalizm anlayışını daha fazla ütopik bulanların sayısının yükseldiğini söyleyebiliriz. Marx'ın sosyalizm anlayışı ütopik değildir; ütopik Yazının devamı...
21,00 TL
%
30
İndirimli
14,70 TL Kazancınız: 6,30TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 554923
 

Ürün Özellikleri

Sovyetler Birliği ve benzeri ülkelerin tarih sahnesinden silinmesinden sonra, Marx'ın sosyalizm anlayışını daha fazla ütopik bulanların sayısının yükseldiğini söyleyebiliriz.
Marx'ın sosyalizm anlayışı ütopik değildir; ütopik sosyalizmin eleştirisi üzerine kurulmuştur. ütopik olmayan Marxçı sosyalizmin özelliği, materyalist ve eleştirel olmasıdır. Gelecek toplum yapısını düşsel resimlerle yaratmamış olmasıdır. ütopik olmayan sosyalizm, maddi-ekonomik dünyadan yola çıkarken; ütopik sosyalizm hayal dünyasından yola çıkar.
Bu çalışma iki amaca hizmet etmek istiyor; iki amaç birbiriyle bağlantılıdır.
Birincisi, Marx-Engels'in ütopik olmayan sosyalizmi hangi süreçten geçerek ortaya çıkardığını göstermek. Dolayısıyla Marx-Engels'in orijinal sosyalizm anlayışını, bozulmuş biçimlerinden ayırmak.
İkincisi, Sovyet Marksizminin yıkılışının daha fazla güncelleştirdiği, “sosyalizmin boş bir ütopya olduğu“ düşüncesinin doğru olmadığına işaret etmek.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Politika Sosyalizm

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,70   
14,70   
×
Kapat