Ulusal Sol’da Örgütlenme Şener Üşümezsoy

Ulusal Sol’da Örgütlenme

ISBN
9789756288771
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
139
Türk halkının ögütsüzlüğünün en uç olduğu noktada Türkiye, etnik daldırıların, sınıfsal saldırıların, etnik ve cemaatsel aşındırmalarla gelen parçalamaların ve üst düzeyde küresel sermayenin gümrük duvarlarını kaldırıp Yazının devamı...
8,00 TL
%
17
İndirimli
6,64 TL Kazancınız: 1,36TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 606392
 

Ürün Özellikleri

Türk halkının ögütsüzlüğünün en uç olduğu noktada Türkiye, etnik daldırıların, sınıfsal saldırıların, etnik ve cemaatsel aşındırmalarla gelen parçalamaların ve üst düzeyde küresel sermayenin gümrük duvarlarını kaldırıp ülkeyi parçalamaya yönelen, kimlikleri kaldıran, Türkiye adını kaldıran, Türkiye'nin kurumlarına yaptığı saldırıların bombardımanı altındadır. Tarihsel olarak Türkiye'deki Türk ulusu kimliğini savunan, Türkiye'de Türklüğü savunan üniversiteler ile Ordu arasındaki işbirliğini, Türkiye'nin temellerini oluşturan bu yapıya saldıran bir dönemde ancak ulusal devrimci bir örgütlenmeyi başarmak ve yalnız Türkiye sınırlarında değil, Türkiye'nin doğal uzanımı olan ve Türk uluslaşmasının ekseninde olan ülkelere doğru yaymayla mümkün olduğu gerçeği karşımıza çıkmaktadır. Bu görev için örgütlenmek Türkiye halkınn ana sorunudur. Ve bu noktada sınıfsal, etnik, dinsel çelişkileri alıp ulusal paydada bütünleşmek zorunluluğu vardır. Bu nedenle de dünyayı ideolojik olarak, örgütsel olarak, politik olarak algılamamız, ulusal kimliğimizi, ulusal etnosun gelişim tarihini ortaya koymamız gerekmektedir.
Bugüne kadar Kuvayı Milliyeci adı altında ortaya çıkan yapılanmalar genellikle bürokratik ve yukarda kalan elitist örgütlenmeler olarak tabana inme potansiyeli olmayan statik konumda kalmıştır. Burada, Türk Sol'unun farkı, Kemalist teoriyi kavrayarak günümüze taşıması ama bunun yanında da devrimci bir mücadelenin, kopmanın gerektirdiği halk örgütlenmesinin bilincine varmış olmasıdır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Politik Hareketler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,64   
6,64   
×
Kapat