Üç Tanrı mı? Tek Tanrı mı? Carlos Madrigal

Üç Tanrı mı Tek Tanrı mı

ISBN
9789751019257
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
134
Bütün semavi dinler tarafından Allah'ın bir olduğu kabul edilmektedir. bu evrensel bir gerçektir. Ne var ki, Hıristiyanlıkta Tanrı'nın Kendini üç ayrı kişilikle açıkladığına inanılıyor. üç tanrıya inanış olarak yanlış Yazının devamı...
1,00 TL
%
17
İndirimli
0,83 TL Kazancınız: 0,17TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 615744
 

Ürün Özellikleri

Bütün semavi dinler tarafından Allah'ın bir olduğu kabul edilmektedir. bu evrensel bir gerçektir. Ne var ki, Hıristiyanlıkta Tanrı'nın Kendini üç ayrı kişilikle açıkladığına inanılıyor. üç tanrıya inanış olarak yanlış anlaşılması nedeniyle üçlü-Birlik öğretisi diğer tek tanrılı dinler karşısında hep bir tartışma konusu olmuştur.
İslâm kelâmcıları Allah'ın Zatıyla (öz varlığı ile) ilgili olarak derin değerlendirmelerde bulunmuşlardır. üçlü-Birlik ilahiyatı, doğru anlaşıldığında bu incelemelere ışık tuttuğunu görüyoruz. Bu araştırmada üçlü bBirlik konusu hem İslâm'ın, hem de Kutsal Kitap'ın bakış açısından ele alınmaktadır. 1994'te "üçlü-Birlik Ne Demektir" başlığı ile ilk baskısı yayınlanan bu kitapta, üçlü-Birliğin (Tevhit'te Tesis) esasları Kutsal Kitap'ın (Tevrat, Zebur ve İncil) öğretisine dayanarak incelenmektedir. Amaç, Allah'ın Kutsal Yazılar'da Kendini tanıttığı gibi anlatmaktan başkası değildir.
Allah'ı hiçbir şeye benzetemeyiz. Kutsal Kitap'ta Allah, kendini tek varlıkta zuhur eden üç bilinç merkezi, üç benlik olarak açıklamaktadır. O'nu tıpkı insanlardaki gibi tek bir varlıkta tek bir benlik şeklinde kendimize benzetirsek, işte o zaman O'na eş koşmuş oluruz!
Bu incelemenin sonunda Allah hakkında daha doğru bir anlayışa sahip olup Tanrı'yla ilişkimizi zenginleştirebilirseniz, ne mutlu bize!
"Carlos Madrigal'ın "üçlü-Birlik Ne Demektir" adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim." Dominik PAMİR (Sent Antuan Kilisesi), "Kutsal üçlü-Birlik Gizi" kitabının önsözü.
"Bu kitabın yazarı Carlos MADRİGAL (İstanbul Protestan Kilisesi'nin Ruhani önderi), ilk kez 19852te ülkemize gelmişti. İlahiyat dünyasında hassas olan bu konuda çok güzel bir çalışma yapmıştır." Behnan KONUTGAN (Kitab-i Mukaddes Şirketi)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Dinler Dinler Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
0,83   
0,83   
×
Kapat