Tutarsızlığın Tutarsızlığı 2 . Cilt

ISBN
9789759980047
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
368
İbn Rüşd Batı'yı etkileyen İslam filozoflarının başında gelir. Bir yandan felsefe, üp ve astronomi, bir yandan da İslam düşüncesi ve hukuk alanlarında klasik sayılacak eserler vermiştir. Latin Ortaçağı'm etkileyen İbn Rüşd, doğa Yazının devamı...
5,00 TL
%
17
İndirimli
4,15 TL Kazancınız: 0,85TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 548362
 

Ürün Özellikleri

İbn Rüşd Batı'yı etkileyen İslam filozoflarının başında gelir. Bir yandan felsefe, üp ve astronomi, bir yandan da İslam düşüncesi ve hukuk alanlarında klasik sayılacak eserler vermiştir. Latin Ortaçağı'm etkileyen İbn Rüşd, doğa felsefesinden psikolojiye, bilgi ve varlık ilişkisinden din felsefesine kadar çeşitli alanlardaki özgün görüşleriyle Aristo'nun yalnızca sadık bir takipçisi olmadığını göstermiştir. Elinizdeki kitap, Gazâli'nin Filozofların Tutarsızlığı {: Tehâfütü'l-Felâsife) adlı yapıtında filozoflara yönelttiği eleştirilere İbn Rüşd tarafından getirilen çözümleme ve itirazlarından oluşmaktadır.
Tutarsızlığın Tutarsızlığı: İbn Rüşd bu yapıtında Gazâli'nin İbn Sina'dan aktardığı felsefî tezlere ustaca itirazlar yöneltmiş; yeri gelince de GazâlTyi haklı bulduğu noktalarda açık gönüllülükle onu onaylamaktan geri durmamıştır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,15   
4,15   
×
Kapat