Turn My Head to the Caucasus

ISBN
9789944424646
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
288
Osman Ferit Paşa 1864'te çok sevdiği ülkesini bırakıp kardeşleriyle İstanbul'a yerleşmek zorunda kaldığında onurlu bir Kafkas savaşçıydı. Çalışkanlığı ve ilkeli yapısı sayesinde kısa sürede Osmanlı ordusunda yükseldi. Osmanlı Yazının devamı...
25,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 545961
 

Ürün Özellikleri

Osman Ferit Paşa 1864'te çok sevdiği ülkesini bırakıp kardeşleriyle İstanbul'a yerleşmek zorunda kaldığında onurlu bir Kafkas savaşçıydı. Çalışkanlığı ve ilkeli yapısı sayesinde kısa sürede Osmanlı ordusunda yükseldi. Osmanlı İmparatorluğu'na duyduğu sonsuz saygının yanı sıra bir Kafkas olduğunu hiç unutmadı, asker kimliğinin gerektirdiği gibi padişahın izlediği siyasete asla müdahil olmadı.
Turn My Head to the Caucasus, zorunlu göç nedeniyle İstanbul'a gelip hayata sıfırdan başlayan onurlu bir Kafkas ailesinin öyküsü. Bununla birlikte, Kafkasya'da yaşanan savaşın içyüzünü, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemini ve ilkeli bir askerin yaşamını başarıyla işliyor. Osman Ferit'in Kafkasya'da başlayıp İstanbul'da sonlanan yaşamı, farklı alanlarda başarılar kazanmış çocukları, torunları ve torunlarının çocuklarıyla bu topraklarda iz bırakmaya devam ediyor.
Turn My Head to the Caucasus'un her sayfasında, Kafkasya dağlarının esintisi hissediliyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
25,00   
25,00   
×
Kapat