Türkmen Türkçesi Grameri %17 indirimli Mehmet Kara

Türkmen Türkçesi Grameri

ISBN
9786051312354
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
232
Asya'dan gelmiştik, ama gözümüz arkada kalmıştı. Arada sırada kesintiye uğrasa bile çok eski dönemlerden beri kopup geldiğimiz topraklarla bağlarımız hep var olmuştu. Ancak demir perdeli yıllarda bu bağlar epeyce zayıfladı. Sovyetler Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 364827
 

Ürün Özellikleri

Asya'dan gelmiştik, ama gözümüz arkada kalmıştı. Arada sırada kesintiye uğrasa bile çok eski dönemlerden beri kopup geldiğimiz topraklarla bağlarımız hep var olmuştu. Ancak demir perdeli yıllarda bu bağlar epeyce zayıfladı.
Sovyetler Birliği'nin kısıtlamaları eşliğindeki seyrek buluşmalarda duygulu anlar yaşanır, bu esnada kitap alışverişleri de olurdu. Elde var olan konuyla ilgili eserler neredeyse bunlardan ibaretti. Bu yüzden de çağdaş Türk lehçelerine ait kaynaklar son derece sınırlıydı.
Kopan bağların güçlendirilmesi ise; karşılıklı olarak bu lehçelerle ortaya konulmuş kültür, dil ve edebiyat eserlerinin okunmasına ve yazılmasına bağlıydı. Sovyetler'in dağılması ve bağımsız Türk cumhuriyetlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu konuda büyük fırsatlar doğdu.
Başını Prof. Dr. Ahmet B. Ercilasun'un çektiği bir grup akademisyen, 1990'lı yıllarda Türk lehçeleri uzmanlarını yetiştirmeye başladılar. Bu uzmanlar da değişik lehçelerin gramerlerini hazırladılar.
Elinizdeki eser, anılan uzmanlardan birisi tarafından yazıldı. Söz konusu eser; çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Dili ve Edebiyatı vb. bölümlerde okutulan biricik Türkmen Türkçesi grameridir.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

16x23.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Türkmence

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat