Türkiyenin Çağdaş Sorunları

ISBN
9789756009949
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
404
İlk edebi yazı dili Köktürklere kadar uzanan Türkçenin, bilinen en eski yazılı ürünü M.Ö. V-VI. yüzyıllar olarak tarihlendirilen Eski Taş Kurganı'ndaki taşa yazılan metindir. Türk dilinin sözlerine, sadece Türkçe eserlerde değil, Yazının devamı...
22,00 TL
%
17
İndirimli
18,26 TL Kazancınız: 3,74TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 433293
 

Ürün Özellikleri

İlk edebi yazı dili Köktürklere kadar uzanan Türkçenin, bilinen en eski yazılı ürünü M.Ö. V-VI. yüzyıllar olarak tarihlendirilen Eski Taş Kurganı'ndaki taşa yazılan metindir. Türk dilinin sözlerine, sadece Türkçe eserlerde değil, insanlığın bilinen en eski yazılı ürünü olan Sümerce metinlerde de rastlanır. Tarihin hemen her döneminde Asya ve Avrupa'nın dili, günümüzde 11 milyon metrekareye yakın alanda konuşulmaktadır. Türk dili, UNESCO'nun 1980'lerde yaptığı bir açıklamaya göre, dünyada konuşanlarının sayısı bakımından beşinci büyük dildir.
Bu kitapta, Türkçe'nin karşılaştığı çağdaş sorunlar 15 konu başlığı halinde belirlenmiş ve alanın uzmanı dilciler tarafından bilimsel yaklaşımlarla değerlendirilmiştir. Okuyucuların eleştirileri ve önerileri ile, sonraki baskılarda, daha güzel ve doğru tespitlerin yapılabileceği kanısındayız.
(Önsöz'den)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Siyaset Etnik Sorunlar

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,26   
18,26   
×
Kapat