Türkiye'de Seçmen Davranışları

ISBN
9786055184391
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
241
Siyasal yapılanmalarını demokratik sisteme göre inşaa eden toplumlarda seçmen davranışlarının analiz edilmesi büyük önem taşımaktadır. çünkü seçmenlerin tercihlerini etkileyecek ekonomik, politik, sosyolojik ve psikolojik pek çok Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 587225
 

Ürün Özellikleri

Siyasal yapılanmalarını demokratik sisteme göre inşaa eden toplumlarda seçmen davranışlarının analiz edilmesi büyük önem taşımaktadır. çünkü seçmenlerin tercihlerini etkileyecek ekonomik, politik, sosyolojik ve psikolojik pek çok etken mevcuttur. Bu etkenler doğrultusunda seçmenlerin 'nasıl' oy verdikleri doğal olarak önemli hale gelmektedir.Siyasal iktidarlar ile seçmenler arısnda politik-ekonomik bir oyun mevcuttur.Bu oyunda siyasi partiler seçmenlerin oy vereceği politikalar uygulamak isterken, seçmenlerde kendilerine en fazla fayda getireceklerine inandıkları politikalar vaadeden siyasal partiler doğrultusunda oylama yapacaklardır. Bu nedenle seçmenlerin hangi sosyo-kültürel ve sosyo ekonomik değişkenlere karşı daha duyarlı olduğunun bilinrmesi önemlidir.

Bu kitapta seçmen davranışlarının teorik modellerinden hareketlekavramsal çerçevesi ve temel dinamikleri ortaya konulmakta ve genel karekteristikleri incelenmektedir. Bu bağlamda Türkiye'de seçmenlerin parti tercihlerinde üzerinde olasıetkiye sahip sosyo-psikolojik, sosyo-kültürel ve dinsel faktörlerin etki dereceleri analiz edilmektedir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Siyaset Bilimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat