Türkiyede Politik Değişim ve Modernleşme

ISBN
9789752531030
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
565
Politikbilim, sosyal bilimler alanında genç bir disiplin olmasına karşın, insan düşüncesine yeni boyutlar kazandırmıştır, yeni ufuklar açmıştır. Yeni keşifler getirerek... Özellikle ülkemizde yakın zamana kadar "tabu" sayılan, Yazının devamı...
24,00 TL
%
17
İndirimli
19,92 TL Kazancınız: 4,08TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 477581
 

Ürün Özellikleri

Politikbilim, sosyal bilimler alanında genç bir disiplin olmasına karşın, insan düşüncesine yeni boyutlar kazandırmıştır, yeni ufuklar açmıştır. Yeni keşifler getirerek... Özellikle ülkemizde yakın zamana kadar "tabu" sayılan, monarşik inançların kalıntısı bir deyimle "hîkmet-i hükümet " (tartışılmaz hükümet konuları) olarak nitelendirilen kavramları ve kurumları insanlaştırmış ve yeryüzüne indirmiştir. Siyasal iktidar, muhalefet, katılma, değişme, siyasal parti v.b. gibi politikbilim sayesinde yasak odaların anahtarı elimizdedir. Bu kitabın içerdiği çalışmalar mümkün olduğunca farklı çözümleme düzeylerinde (Levels of analysis) yapılmış araştırma örneklerinden oluşturulmuştur.
Bu derlemenin amacı Türk politik sisteminin çeşitli süreçlerini, yapılarını ve bunların gördüğü işlevleri inceleyen, bunlarla uyumlu olarak değişen politik düşünce kalıplarını araştıran belli başlı araştırmacıların yapıtlarını tek bir kaynakta toplamaktır.
Okuyucu bu yapıtta ülkemizdeki politikbilimîn gelişme çizgisini izleme olanağını bulacaktır. Bu alanda çalışmış bilim adamlarıyla tanışacaktır. Politikbilime olan katkılarını, Türkiyenin kalkışı olarak değerlendirebilecektir.
Modernleşme arayışı ve politik değişme
Tanzimattan sonra aşırı batılılaşma
Tanzimat adamı ve Tanzimat toplumu
Poliitk değişim sürecinin yapısal ve ideolojik görüntüsü
Yönetenler ve yönetim
Atatürkte devlet düşüncesi
80 sonrası politik kültür
Türkiyede dinin denetim işlevi
Türkiyede demokrasi ve sivil toplum
1980ler Türkiyesinde kadın hareketi

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Bilim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
19,92   
19,92   
×
Kapat