Türkiye ve Ortadoğu Tarih Kimlik Güvenlik

ISBN
9789755213287
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
248
İki kutuplu uluslararası sistemin sona ermesi ve bunun bölgedeki yansımalarından biri olan Körfez Krizi, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyayı derinden etkiledi ve Ankara'yı bölgeye ilişkin politikalarını yeniden gözden geçirmeye Yazının devamı...
10,20 TL
%
17
İndirimli
8,47 TL Kazancınız: 1,73TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 568557
 

Ürün Özellikleri

İki kutuplu uluslararası sistemin sona ermesi ve bunun bölgedeki yansımalarından biri olan Körfez Krizi, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyayı derinden etkiledi ve Ankara'yı bölgeye ilişkin politikalarını yeniden gözden geçirmeye zorladı. Ve Türkiye 1990'lı yıllarda Ortadoğu bölgesinde aktif bir aktör olarak ortaya çıktı.
Türkiye'nin Ortadoğu bölgesi ile ilişkileri söz konusu olduğunda tarih, kimlik, ve güvenlik boyutlarının ön plana çıktığı açık. Bu üç faktör daha önceki dönemlerde de önemli olmakla birlikte, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin bölgeye ilişkilerini temelden etkilemeye başladı. Öncelikle 'tarihin yükü' bu ilişkilerde belirgin bir şekilde hissedilir hale geldi.
Bu kitap, Türkiye İsrail yakınlaşmasından Hazar petrollerine, Basra Körfezinin güvenliğinden İran'la ilişkilere, su sorunundan Arap-İsrail ilişkilerine kadar, bölgeyi ilgilendiren konular üzerine, uzmanlarca hazırlanmış makalelerden oluşuyor.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,47   
8,47   
×
Kapat