Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları 2 Cilt (Ciltli) Derleme

Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları 2 Cilt (Ciltli)

ISBN
9789759890148
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
1112
Çok çeşitli canlı türlerinin yaşadığı bir alan düşünün. Burada her tür, sağlıklı topluluklar halinde ve yaşam döngülerini sürdürebilecek karşılıklı bağımlılık ilişkileri içinde yaşar. Böyle bir alanın korunması, yani Yazının devamı...
300,00 TL
%
17
İndirimli
249,00 TL Kazancınız: 51,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 606981
 

Ürün Özellikleri

Çok çeşitli canlı türlerinin yaşadığı bir alan düşünün. Burada her tür, sağlıklı topluluklar halinde ve yaşam döngülerini sürdürebilecek karşılıklı bağımlılık ilişkileri içinde yaşar. Böyle bir alanın korunması, yani doğal özelliklerinin bozulmadan saklanması, burada yaşayan türlerin geleceği için hayati önemdedir. “Önemli Doğa Alanı“ (ÖDA) kavramı doğadaki canlı türlerinin nesillerini sürdürebilmeleri için özel önem taşıyan coğrafyaları tanımlar. Bu kitap Türkiye'nin önemli doğa alanlarının bir envanteridir ve 305 “Önemli Doğa Alanı“nı kapsamaktadır.
Marmara Bölgesi'nde 32, Ege Bölgesi'nde 34, Akdeniz Bölgesi'nde 73, Orta Anadolu Bölgesi'nde 45, Orta Batı Karadeniz Bölgesi'nde 23, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 242, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 69 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 19 “Önemli Doğa Alanı“ saptanmıştır. İki cilt boyunca her alan teker teker tanımlanıyor, habitat tanımı yapılıyor, canlı türleri sayılıyor, alanın bugün nasıl kullanıldığı anlatılıyor, alana yönelik tehditler ve koruma önlemleri sıralanıyor.
Türkiye'nin biyocoğrafyası, bozkırları, ormanları, akarsuları, dağları, maki alanları, sulakalanları, kıyıları ve denizleri, bitkileri, kuşları, memeli hayvanları, amfibi ve sürüngenleri, içsu balıkları, kelebekleri ve böcekleri bu kitapta yüzlerce renkli harita ve binlerce renkli fotoğraf ve çizelgeyle okurların hizmetinde.
Doğa Derneği, Birdlife International ve Atlas dergisi tarafından gerçekleştirilen bu anıt eserin yayınlanmasına bir katkımız olduğu için Kitap Yayınevi olarak gurur duyuyoruz.
(Tanıtım Yazısından)
Küresel kurtuluş reçetesi, Mustafa Küçük, Hürriyet Gazetesi, 21 Mart 2007
Doğa Derneği, Atlas Dergisi işbirliğiyle üç yıllık bir çalışma sonucunda Türkiye'nin en önemli doğal alanlarının envanterini yayınladı.
305 önemli doğa alanını, 2 ciltte, toplam 1112 sayfada inceleyen çalışma, küresel çevre sorunlarıyla mücadelede ve AB çevre mevzuatına uyum sürecinde Türkiye'nin yol haritasını belirliyor. Türkiye'nin doğal zenginliğini 870 fotoğraf, 623 harita ve binlerce bilimsel veriyle gözler önüne seren kitap 6 kilo ağırlığında. Kitap, Türkiye'nin neresinde hangi canlı türlerinin olduğunu, bunlardan hangilerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu ve doğaya dönük tehditleri anlatıyor.
Dünyada bir ilk..
Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, kitabın alanında dünyada ilk olduğunu söyledi. Kitapta, Türkiye'nin yüzde 26'sını kapsayan 305 önemli doğa alanı yer alıyor. Türkiye'nin, hayvan ve bitki türü çeşitliliği bakımından Güney Afrika ve Çin'le beraber dünyanın en önemli 3 ülkesi arasında yer aldığını belirten Güven Eken, şunları söyledi: “Hepimizin bildiği, şarkılara konu olan, Türkiye'ye özgün bir tür olan telli turna kuşundan sadece 11 tane kaldı. Kitap, son kalan 11 telli turnanın nerede olduğunu, onları bekleyen tehlikeleri ortaya koyuyor.“ Eken, kitabın Doğa Derneği'nin koordinasyonunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işbirliğiyle 148 yazar ve bilim adamı, 100 fotoğrafçı ve çok sayıda kurumun katkısı olduğunu söyledi.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
249,00   
249,00   
×
Kapat