Türkiye Muhasebe Standartları

ISBN
9786051460604
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
758
İhtiyaca Uygun Olarak Seçilmiş Standartların örnekler Yardımıyla Sistematik Anlatımı. Dünya'daki muhasebe standartlarına uyum sağlamak amacıyla oluşturulan Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları, dünya genelinde belirgin Yazının devamı...
80,00 TL
%
2
İndirimli
78,40 TL Kazancınız: 1,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 580261
 

Ürün Özellikleri


İhtiyaca Uygun Olarak Seçilmiş Standartların örnekler Yardımıyla Sistematik Anlatımı.

Dünya'daki muhasebe standartlarına uyum sağlamak amacıyla oluşturulan Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları, dünya genelinde belirgin hale gelen, muhasebe alanında ortak bir dilin oluşum çabalarına katkıda bulunmakla beraber, küresel yatırımcılar açısından ülkemizdeki finansal tabloların anlaşılmasını ve yorumlanmasını da kolaylaştırmaktadır.

Bu sayede de; özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan, tasarruf oranlarını istenilen düzeye çıkaramayan ve cari açık problemleriyle boğuşan ülkeler, çok uluslu şirket sayısının artması ve sermaye piyasalarının da küreselleşmesi sayesinde, yabancı yatırımcıları, daha da fazla kendilerine çekebilme imkânına sahip olacaklardır.

Bu faydalarının yanı sıra, ülkemizde Yeni TTK ile uygulaması zorunlu hale gelen Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları'nın uygulanışı ile ilgili olarak, çeşitli nedenlerle, bazı problemlerin yaşanacağı da gözlemlenebilmektedir.

İşte bu noktada, bu kitap, uygulamacılara, öğrencilere ve eğitimcilere, Türkiye Muhasebe Standartlarının anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu kitap, muhasebe standartlarının Tekdüzen Muhasebe Sistemi ile farklılıklarını ortaya koymak suretiyle okuyuculara, muhasebe standartlarının mantığını izah etmeye çalışacaktır. Bunun için de tüm standartlar yerine tarafımızca seçilmiş belli başlı standartlar, örnekler, açıklamalar ve yorumlar yardımıyla sunulacaktır.

Bu kitaptaki standartlar, özellikle uygulamacılar ya da Türkiye Muhasebe Standartlarını temel seviyeden öğrenmeye başlamak isteyen öğrenciler için basite indirgenerek anlatılmaya çalışılmıştır.

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İşletme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
78,40   
78,40   
×
Kapat