Türkiye İnkılabının İçyüzü %17 indirimli

Türkiye İnkılabının İçyüzü

ISBN
9789753520447
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
328
Son yıllarda yakın tarihimiz önemli bir ilgi odağı haline geldi. Kuşkusuz bu sevindirici bir gelişmedir. Elbette; günümüzü daha iyi anlayıp yorumlayabilmek, siyasal ve sosyal gelişmeleri daha doğru bir analize tabi tutabilmek için Yazının devamı...
15,00 TL
%
30
İndirimli
10,50 TL Kazancınız: 4,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 450798
 

Ürün Özellikleri

Son yıllarda yakın tarihimiz önemli bir ilgi odağı haline geldi. Kuşkusuz bu sevindirici bir gelişmedir.
Elbette; günümüzü daha iyi anlayıp yorumlayabilmek, siyasal ve sosyal gelişmeleri daha doğru bir analize tabi tutabilmek için tarihimizi, önceliklede yakın tarihimizi çok iyi bilmek gerekir. Ancak ne yazık ki, yakın tarihimiz, resmi ideolojinin çarpıtma ve abartmaları ile tepkisel iddia ve görüşlerin karalama ya da yüceltmeleri arasında bulanık ve sisli bir görünüm kazanmıştır. Bu durumda yapılması gereken, yakın tarihin tanıklarına başvurmak, onları bizzat kendi ağızlarından dinlemektir.
İşte sözünü ettiğimiz tanıklardan biri de Mevlanazade Rıfat Bey'dir.
Rıfat Bey nı kitabında Birinci Cihan Harbi'nden İstanbul'un işgaline kadar (1914 -1920 ) geçen önemli olayları, kendine has uslubuyla ve belgeleriyle anlatıyor. Şüphesi Rıfat Bey'in yorumları ve İttihatçı karşıtı Ahrar Fırkası taraftarı olduğu gözönünde tutulmalıdır.
Kitap, yakın tarihimizin oldukça önemli ve netameli bir kesitini aydınlatması ve bu döneme ilişkin pek kıymetli belgeler sunması bakımından paha biçilmez bir değere sahiptir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
10,50   
10,50   
×
Kapat